Najnovije

Šarović: Nećemo dozvoliti da nam EU i Zapad kroje Ustav Srbije

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje najavu aktuelnog režima da će tela Evropske unije donositi i pisati novi ustav Srbije. Zapravo, ovo je samo još jedan u nizu dokaza da se aktuelni režim ne odriče samo suvereniteta nad Kosovom i Metohijom, već da se odriče državnog suvereniteta u celini.
Nemanja Šarović (Foto: Jutjub skrinšot)

Nemanja Šarović (Foto: Jutjub skrinšot)

„Ovaj ustav će po svoj prilici biti oktroisani ustav. Oktroisani ustav se donosi bez učešća građana, koji su u Srbiji nosioci suverenosti i koji svoju suverenost prenose na državne organe vlasti. Oktroisani ustavi se donose samo u apsolutnim monarhijama, u diktaturama, tamo gde je vojna okupacija i tamo gde je međunarodna uprava“ - izjavio je Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke na konferenciji za novinare. „Da smo mi u pravu kada kažemo da je to zahtev Zapada govori intervju Aleksandra Vučića „Vol strit žurnalu“ od 8. maja. Predsednik Vlade Republike Srbije najavljuje zaokret u državnoj politici i najavljuje promenu Ustava kojom će Preambula, koja Kosovo i Metohiju definiše kao integralni deo Republike Srbije, biti izbrisana.“ - dodao je Šarović. Srpska radikalna stranka će zbog toga krenuti u još odlučniju borbu protiv režima u Srbiji. Ovo je za nas samo signal da izdajnički režim Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića što pre moramo oboriti s vlasti, stoji u saopštenju radikala.
Pročitajte još:DŽon Mekejn „ispalio“ Porošenka: Neću da budem tvoj savetnik!Šešelj: Mihailović je srpski junakRehabilitovan Draža Mihailović
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA