Najnovije

Šešelj: Mihailović je srpski junak

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj smatra da je odluka o rehabilitaciji Dragoljuba Mihailovića jedina koju je sud mogao da donese.
Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Ovaj dan, kaže, zaslužuje da zbog toga bude proglašen "danom sveopšteg srpskog pomirenja". Istoriju Drugog svetskog rata treba prepustiti istoričarima, a da mi potomci četnika, partizana... gradimo zajedno srpsku budućnost, rekao je Šešelj novinarima ispred Palate pravde navodeći da je Mihailović je srpski junak koji se hrabro borio u Drugom svetskom ratu a zatim bio nevina žrtva komunističkog režima. On je dodao da takva odluka suda ne treba da označi prestanak kritike komunističkog režima posle Drugog svetskog rata. Viši sud u Beogradu rehabilitovao je komandanta Kraljevske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Dražu Mihailovića i vratio mu građanska prava koja su mu bila oduzeta u političko-ideološkom procesu komunističkog režima 1946. godine.
Pročitajte još:Rehabilitovan Draža MihailovićBOŽJI ZNAK NA KOSOVU: Krst od Sunca ukazao se na srpskoj zastavi na brdu Zvečan! (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA