Najnovije

Mistral im se obio o glavu: Francuska Rusiji duguje 1,163 milijardi evra!

MOSKVA– Rusija potražuje od Francuske nadoknadu od 1,163 milijarde evra zbog raskidanja ugovora o isporuci dva nosača helikoptera tipa „Mistral”, javio je danas Rojters pozivajući se na neimenovani ruski izvor blizak pregovorim
Mistral (Foto: Vikipedija)

Mistral (Foto: Vikipedija)

Taj izvor je potvrdio današnji izveštaj ruskog lista „Komersant” u kojem se kaže da Pariz nudi povraćaj od 785 miliona evra. „Iznos od 1,163 milijarde evra je nešto niži od vrednosti ugovora”, rekao je taj izvor ne želeći da bude imenovan. Taj izvor je dodao da Rusija nije platila celokupan iznos ugovora ali i da ima dodatne troškove vezane za ugovor. Francuski predsednik Fransoa Oland je potpao pod pritisak zapadnih saveznika da ne isporuči dva „Mistrala” koja je naručila Rusija, i to zbog ruske uloge u ukrajinskoj krizi, navodi Rojters.
Pročitajte još:Puškov: Političari će se smejati Baraku ObamiŠutanovac „popljuvao“ četnike ispred Palate pravde
Oland je prošlog meseca razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o ugovoru iz 2011. godine vrednog 1,19 milijardi evra, a Moskva je saopštila da je voljna da prihvati finansijsku nadoknadu ukoliko Pariz ne ispuni dogovoreno.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA