Najnovije

ODLAZAK BLUZ LEGENDE: Preminuo B. B. King! (VIDEO)

LOS ANĐELES - Gitarista B.B. King, čovek koji je uveo bluz u mejnstrim i uticao na generaciju rok gitarista od Erika Kleptona do Stivija Rej Vona, preminuo je, preneo je noćas Los Anđeles Tajms. Imao je 89.
Preminuo B. B. King (Foto: Jutjub)

Preminuo B. B. King (Foto: Jutjub)

King, koji će zauvek biti vezan sa Gibsonovom gitarom koju je nazvao Lusil, preminuo je u Las Vegasu, prenosi list pozivajući se na advokata. Kingu je tokom 1980-tih dijagnostifikovan dijabetes tipa 2. U aprilu je hospitalizovan na nekoliko dana pošto je dehidrirao od bolesti. U maju je na svojoj Fejsbuk strani da prima medicinsku negu u svojoj kući. King je imao duboki glas i, iako je imao kako ih je zvao "glupe prste", momentalno prepoznatljiv gitarski zvuk. NJegov jedinstveni stil okidanja gitarskih žica sa podrhtavajućim vibratom leve šake koji je nazivao "leptir", oblikovali su rani rok i uticao na niz belih rok gitarista uključujući DŽefa Beka i Boni Reit.
Pročitajte još:STOTINE MRTVIH, MASAKR SE NASTAVLJA: Pogledajte sva Staloneova filmska ubistva! (VIDEO)Atina izbačena iz rođene kuće: I majka je se odrekla
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA