Najnovije

Terorizam iskorišćen u političke svrhe: Zaev najavio proteste protiv vlasti

SKOPLJE– Narodni protest, koji počinje u nedelju popodne u Skoplju u organizaciji najuticajnije opozicione SDSM, trajaće dok premijer Nikola Gruevski ne ode sa vlasti, najavio je danas lider te stran
Zaev (Foto: Jutjub)

Zaev (Foto: Jutjub)

Zaev je, na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio još jednu u nizu „medijskih bombi” u okviru projekta „Istina o Makedoniji”, najavio da će 4.600 aktivista ostati da spava na skopskim ulicama kako bi se održao kontinuitet protesta i sutradan za kada je okupljanje najavila vlast. Izrazio je očekivanje da vlast neće organizovati najavljeni kontraminting u nedelju 18. maja i dodao da SDSM neće dozvoliti bilo kakve provokacije. „Ako je vlast neodgovorna mi smo odgvorni. Učinićemo sve da ne dođe ni do kakvog incidenta. Imamo plan kako to da uradimo”, rekao je Zaev.
Pročitajte još:Dačić: Srbija želi u „Turski tok“ i pozivam EU da nam ne pravi probleme!A evo šta je govorio Sveti vladika Nikolaj o generalu Draži!
On je pozvao građane da izađu na, kako je rekao, miran i dostojanstven protest i da pokažu kako se ''od srca voli Makedonija''. Biće to, dodao je, protest sa mnogo govornika, a čine se veliki napori da se prevezu svi oni koji žele da prisustvuju protestu, pa je od međunarodne zajednica zatražena pomoć.
 Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA