Najnovije

Albanci spremaju napade: Vranje, Niš i Kraljevo na meti terorista!

BEOGRAD - Srpske bezbednosne službe upozorile su državni vrh da postoji mogućnost da albanski teroristi izvedu napade na severu Kosova i centralni deo južne Srbije - među kojima su i Vranje, Niš i Kraljevo - a mete bi bile naše snage bezbednosti, piše u dokumentu do kog je Kurir ekskluzivno došao!
Šiptari - zlo na Balkanu (Foto: BotaSot)

Šiptari - zlo na Balkanu (Foto: BotaSot)

Kao ključnog čoveka ekstremista, osim Ramuša i Dauta Haradinaja, naši bezbednjaci su označili i Šefketa Muslijua, bivšeg komandanta ilegalne OVPMB, koji je nakon njenog rasformiranja prebegao na Kosovo. On je, inače, rođak predsednik opštine Bujanovac Jonuza Muslijua. U izveštaju obaveštajnih struktura u koji je Kurir imao uvid navodi se da je Gnjilane glavna baza albanskih terorista s juga Srbije, a odatle su prelazili na teritoriju Makedonije, gde su prebacivali i naoružanje za napade. Izolovane akcije NJihov šef je Šefket Musliju iz Bujanovca, koji je kao komandant OVPMB učestvovao u terorističkim akcijama i oružanim sukobima na jugu Srbije, a potom je na Kosovu hapšen zbog kriminala i nekoliko godina je proveo u zatvoru. On je označen i kao bliska veza braće Ramuša i Dauta Haradinaja, koji su u poslednje vreme bili veoma aktivni na severu Kosova. U izveštaju se zaključuje da bi u narednom periodu trebalo očekivati „usložnjavanje situacije“ u Makedoniji, gde bi se mogli očekivati oružani incidenti ne samo na području Kumanova nego i u drugim delovima zemlje. Takođe, naši bezbednjaci ne isključuju da bi se slične „izolovane akcije“ mogle biti izvedene u srpskim sredinama na Kosovu i na jugu Srbije, pre svega u Vranju, Nišu i Kraljevu. Izvor Kurira iz obaveštajnih krugova ističe da je informacija o izbijanju oružanih sukoba na pomenutim područjima praktično bila javna tajna među Albancima.
Pročitajte još:Dolivaju ulje na vatru: Desničari bi da rehabilituju i generala Nedića!Desnica se buni: Srbija šalje vojnike da poginu za mir u državama koje su priznale nezavisno Kosovo!
- Kad je Evropu zahvatio veliki talas imigranata koji su bežali s Kosova, to nije bilo zbog teške ekonomske situacije već zato što su oni pokušali da izbegnu sukobe i mobilizaciju. Grupa koja je otkrivena u Kumanovu nije ni trebalo da u tom broju izvodi akcije, već da se razgrana i u drugim makedonskim gradovima - kaže naš sagovornik. Stručnjak za bezbednost Aleksandar Radić smatra da uvek postoji rizik da se teroristički napad desi i na teritoriji Srbije. Procena stanja - Na obaveštajnim službama je da obezbede procenu stanja. One često daju najpesimističniju sliku, što im ostavlja i neku vrstu ograde da kasnije mogu da se „pokriju“ ako se nešto desi i da imaju na osnovu čega da kažu kako su upozoravali na vreme. Naravno da je potrebno da nadležne službe rade svoj posao što je moguće bolje. Kad je reč o Šefketu Muslijuu, on je naš stari znanac i ne čudi me što je pomenut u tom izveštaju - kaže Radić. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA