Najnovije

Antivladin protest u Skoplju - žele ostavku Gruevskog!

SKOPLJE - Ispred zgrade vlade u Skoplju je počelo okupljanje građana na antivladinom protestu, u organizaciji najuticajnije opozicione SDSM Zorana Zaeva, koji će danas biti održan pod motom "Građani za Makedoniju".
Skoplje (Foto: Pixabay)

Skoplje (Foto: Pixabay)

Građani pristižu iz gotovo svih gradova Makedonije nose državne zastave, a na transparentima piše "Zbogom Nikola". Lider SDSM-a je obećao da će protest biti mirni i nenasilni i najavio da će 4.600 aktivista snimati protest mobilnim telefonima zbog eventualnog nasilja, te da će između policije i građana biti uspostavljena tampon zona. U Skoplju za sada nema povećanog broja policije, mada je premijer Nikola Gruevski sinoć najavio da će, ukoliko bude pokušaja nasilnog preuzimanja vlasti, nadležni reagovati u skladu sa demokratskim principima, Ustavom i zakonima. Na protestu će, kako je najavljeno, učestvovati 14 stranaka i građanskih pokreta, među kojima su i neke manje partije Albanaca, kao i evroposlanik socijaldemokratskog bloka u Evropskom paralmentu Ričard Hovit, ambasador EU u Skoplju Ervan Fuere i Holandije Simone Filipini. Američki senator Kris Marfi je povodom današnjeg protesta apelovao na uzdržanost od nasilja kako bi Makedonija bila vraćena na evroatlantski put. Opozicija traži ostavku premijera Gruevskog i formiranje tehničke vlade koja bi u roku od godinu dana pripremila održavanje vanrednih izbora. Gruevski je poručio da neće podneti ostavku jer smatra da je to kukavički čin. Za sutra je u Skoplju na istom mestu zakazan protest vladajuće VMRO-DPMNE.
Pročitajte još:BORBA NEPRESTANA: Pogledajte kako je vladika Amfilohije odgovorio na kaznu manastiru Ostrog!Putinovo raspeće se američkoj ambasadi „obilo o glavu“!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA