Najnovije

Dodik: U BiH ne žive "bosanski Srbi", niti takvi postoje!

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se, sudeći po izjavama bivšeg britanskog ambasadora u BiH Metjua Rajkrofta, stiče utisak da je godine koje je proveo u BiH prespavao u neznanju.
Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net)

Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net)

Reagujući na Rajkroftovu izjavu da je „Dejton obavio svoj posao da okonča konflikte“ i da je „potrošen“, Dodik je rekao da je Dejtonski mirovni sporazum zaustavio rat tek nakon što je BiH dobila novi politički sistem. – Zato je veoma čudno za nekoga ko je bio u britanskoj delegaciji na pregovorima u Dejtonu, da ne shvata da Dejton nije bio tu samo "da okonča konflikte", kako danas tvrdi Rajkroft, istakao je predsednik Srpske. On je naglasio da je Rajkroft, za vreme koje je proveo u BiH, trebalo da nauči i da tu ne žive „bosanski Srbi“, niti da takvi postoje. – Termin "bosanski Srbi" za nas je uvredljiv, i ne znam kako bi se ambasador Rajkroft osećao ako bi neko na uvredljiv način tretirao njegov narod, rekao je Dodik.
Pročitajte još:TERORISTI SU U ITALIJI: Svi su u strahu posle poruka koje su poslali borci Islamske državeSkoplje: Na protestima opozicije se skandira UČK i nose sa zastave Velike Albanije!
Predsednik Srpske je poručio da u BiH žive Srbi, i to vekovima, svoji na svome. – S obzirom da je u pitanju diplomata koji je savršeno vladao srpskim jezikom, siguran sam da termin "bosanski Srbi" koristi smišljeno, projektovano, u funkciji dodvoravanja bošnjačkom političkom vrhu, što je politika većine diplomata u BiH, istakao je predsednik Srpske. Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA