Najnovije

VEROVALI ILI NE: Pajtić traži blokiranje Sporazuma sa EU - zahteva stopiranje uvoza mleka!

BEOGRAD - Poljoprivreda u Srbiji nikada nije bila u goroj situaciji nego što je danas zbog neverovatne nesposobnosti Aleksandra Vučića i njegovih tzv. ministara, stoji u novoj izjavi Bojana Pajtića koja je dostavljena medijima, a kojom Pajtić traži zaustavljanje uvoza mleka iz EU, dok iz SNS ocenjuju izjavu Pajtića kao vrhunac bezobrazluka ističući da je DS "glavni krivac za sve probleme koje danas ima srpski seljak".
Bojan Pajtić (Foto: Arhiva DS-a)

Bojan Pajtić (Foto: Arhiva DS-a)

Mlekarska industrija je pred izdisajem, jer Vlada nije iskoristila zaštitne mere iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koje se tiču slučajevima u kojima dolazi do nekontrolisanog povećanja uvoza poljoprivrednih proizvoda, što se upravo desilo zbog uvođenja sankcija EU prema Rusiji pa je višak mleka iz EU usmeren na okolna tržišta poput našeg. Zbog toga ispaštaju svi mlekari koji ne mogu da se takmiče sa proizvodima koji su nekoliko puta više subvencionisani u EU nego ovde, tvrde demokrate. Zahtevamo da Vlada i ministarstvo poljoprivrede na osnovu člana 32. Sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju hitno donesu meru privremene zabrane uvoza mleka i mlečnih proizvoda iz EU a zatim i da uvede kvote na nivou uvoza pre nego što je EU uvela sankcije Rusiji. Nije antievropski zaštiti svoju poljoprivredu, naročito ako je takva mogućnost već predviđena Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju. Antievropski je sedeti u foteljama dok poljoprivrednici propadaju i ne preuzimati odgovornost za svoju nesposobnost i neznanje, poručuju demokrate. Takođe, čini se da je reformska Srbija Aleksandra Vučića jedina zemlja u kojoj u 21. veku može da strada cela voćarska letina zbog toga što Vlada nije obezbedila protivgradne rakete. Voćari iz Šumadije su potpuno uništeni dok naša vlast priča kako joj je neprijatno koliko nam je dobro i da će nam uskoro biti bolje nego ikad, stoji u saopštenju DS-a. Možda bi bilo i smisleno da Demokratska stranka zahteva ostavku ministarke poljoprivrede kojoj nijedan poljoprivrednik u Srbiji i ne zna ime, ali realnost je da u Srbiji danas ne postoje ministri. Postoji samo premijer koji hoće da se pita za sve u Vladi dok se ministri ne usuđuju da rade svoj posao. Zato cela Vlada mora da ode što pre na čelu sa Aleksandrom Vučićem, kažu u DS-u. Srpska napredna stranka saopštava da je neviđeni bezobrazluk i vrhunac licemerja oglašavanje Bojana Pajtića povodom stanja u mlekarskoj industriji, jer je upravo Vlada Demokratske stranke donela odluku o neograničenom uvozu mleka u Srbiju, i krenula u sistematsko uništavanje srpskog seljaka i srpskog domaćina, stoji u saopštenju SNS-a. Sve probleme koje danas imaju srpski seljak i ostali individualni proizvođači mleka imaju ih zahvaljujući Bojanu Pajtiću, Božidaru Đeliću i Demokratskoj stranci, koji su doneli odluku o potpisivanju katastrofalnog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u oblasti poljoprivrede, poručuju iz SNS-a.
Pročitajte još:Svađe u SPC formirale trougao između patrijarha, Amfilohija i Irineja bačkogPred Dačićem novi skandal: Armija DNR uhvatila OEBS u špijuniranju!Vučić u vladu uvodi predstavnike NVO poput Sonje Liht i Ivana Vejvode!?
Danas, bez imalo obraza, šef kriminalnog režima u Vojvodini i šef DS-a, Bojan Pajtić, drži lekcije Vladi Srbije o tome da bi trebalo da preduzme mere kako bi se umanjila katastrofa napravljena usled njegovih prethodnih poteza. Vlada Srbije, predvođena Srpskom naprednom strankom, do sada je uložila više od 500 miliona dinara za otkup mleka, uložiće se i dodatni novac, a tražićemo i sve druge načine, ne ugrožavajući evropski put Srbije, da srpskom seljaku pomognemo i da ga zaštitimo od Bojana Pajtića i ostalih prevaranata iz DS, kažu u SNS. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA