Najnovije

Izgradnja „Turskog toka“ počinje u junu

Postavljanje cevi za gasovod „Turski tok“ u plitkoj vodi počeće u prvoj dekadi juna, saopštio je na pres-konferenciji zamenik predsednika uprave „Gasproma“ Vitalij Markelov.
Gas - energent bez koga se ne može (Foto: JuTjub)

Gas - energent bez koga se ne može (Foto: JuTjub)

„Radovi u plitkoj vodi počeće u prvoj dekadi juna", rekao je on. Na postavljanju gasovoda radiće dva broda. Prve cevi će položiti italijanska kompanija Saipem. Početkom maja „Gasprom" je naložio da se otpočnu radovi na izgradnji gasovoda „Turski tok". Izvođač radova čekao je još od 1. decembra, kada je predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da Rusija odustaje od realizacije „Južnog toka" i počinje sa realizacijom „Turskog toka". Za razliku od „Južnog toka" koji je predviđao velike infrastrukturne radove u Evropi, projekat „Turski tok" se ograničava izgradnjom cevovoda po dnu Crnog mora i gasnim habom na grčko-turskoj granici. Čitavu ostalu infrastrukturu će klijenti „Gasproma" morati sami da izgrade. "Saipem će početi sa radovima na morskom delu gasovoda u Crnom moru", navodi se u saopštenju kompanija. South Stream Transport B.V. je u stoprocentnom vlasništvu "Gazproma". Šef „Gasproma" Aleksej Miler ranije je saopštio da je planirano da eksploatacija „Turskog toka" otpočne u decembru 2016. godine.
Pročitajte još:Pogledajte kako su Rusi napravili kopiju nemačkog tenka (FOTO)Neverovatni usporeni snimak pokazuje šta se dešava unutar „Kalaša“ dok seje smrt (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA