Najnovije

Dodik odbrusio ambasadama: DŽabe šaljete saučešće Izerbegoviću napadnuti su Srbi

BANJALUKA- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je u Gradišci da to što ambasadori u BiH „okreću glavu“ ne može da promeni i ospori činjenicu da je terorističkim napadom u Zvorniku napadnuta institucija Republike Srpske.
Dodik (Foto: JuTjub)

Dodik (Foto: JuTjub)

„Taj policajac je nosio uniformu i oznake Republike Srpske. Nijedne oznake BiH tamo nije bilo i pokušati da izrazite saučešće Bakiru Izetbegoviću, koji se snebiva da upotrebi političku akciju za borbu protiv politički motivisanog islama i islama koji je usmeren ka radikalizmu, govori o tome koliko želite da ovde u BiH na taj način izvrgnete sve ono što jeste činjenica“, rekao je Dodik novinarima u Gradišci. Predsednik Srpske je istakao da je činjenica da je napadnuta Republika Srpska, da je napadnuta Policijska stanica Republike Srpske i da je poginuo policajac Srbin iz Srpske. „Ali, i dalje veoma jasno govorim da je ogromna većina Bošnjaka miran narod, da želimo mir i suživot sa njima, ali isto i energičan obračun sa svima koji nose nasilje, bez obzira na motivaciju“, rekao je Dodik. Prema njegovim rečima, bezočno je izvrgavati činjenice kao što to poslednjih dana čini određeni broj ambasadora. „Kod njih je sve politika. Naravno, oni nikada nisu odustali od degradacije i ukidanja Republike Srpske na miran, klizeći način, ali i jačanja BiH. Izabrali su najgori mogući način da to pokažu na ovom slučaju“, rekao je Dodik.
Pročitajte još:HIBRIDNI RAT: Nova strategija Zapada protiv Rusije – medijska indoktrinacija mladihLDP napao Šešelja: Kukavice, mrziš Latinku zbog istrage o Đinđićevom ubistvu!
On je ocenio da je reč o nakaradnom pristupu koji pokušava da obezbedi deo međunarodne zajednice u kome nešto što je potpuno netačno pokušava da prikaže kao tačno, a to nije jedini događaj. „Policija Republike Srpske ne postoji u Federaciji, ni u Brčko distriktu, niti postoji u zajedničkim institucijama. Ona je isključivo organ Republike Srpske, organ koji je uspostavljen zakonom i Ustavom Srpske, ali isto tako pravo koje nam je dato i obezbeđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom“, zaključio je Dodik. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA