Najnovije

HIBRIDNI RAT: Nova strategija Zapada protiv Rusije - medijska indoktrinacija mladih

MOSKVA - SAD i NATO vode „hibridni rat“ protiv Rusije, koji podrazumeva pet do deset godina informativne indoktrinacije mladih Rusa s ciljem izazivanja „obojene revolucije“ – navode ruski vojni analitičari.
Vladimir Putin - lider Ruske Federacije (Foto: kremlin.ru)

Vladimir Putin - lider Ruske Federacije (Foto: kremlin.ru)

U toj etapi u napadnutoj državi oblikuje se opozicija vlasti među mladima, koja je orijentisana na zapadne vrednosti. Tako se priprema tlo za „obojenu revoluciju“ i smenu režima. Po pravilu, korištenje vojnih metoda je minimalno ili se ostvaruje putem distanciranih napada bez upotrebe kopnene vojske. Razrada nove strategije vođenja rata predstavlja novu etapu u istoriji čovečanstva, kad strategiju sukoba razrađuju političari i ekonomisti, a ne vojnici. Država koja vodi „hibridni rat“ trpi minimalne gubitke, a vremenom nema ni finansijskih troškova, jer ih prebacuje na – napadnutu državu. Pri tome, čuva živote svojih vojnika i tako izbegava društvene nemire poput onih koje su SAD imale tokom vijetnamskog rata. Dok SAD i NATO optužuju Rusiju za uvođenje „hibridnog rata“ u Ukrajinu i na Krim, Zapad sprema informativnu ofanzivu na ruske prostore – upozoravaju ruski vojni operativci. „Ako uzmemo u obzir tri aspekta vođenja hibridnog rata – ekonomski, informacioni i vojni – onda je Rusija spremna da odgovori na dva“ – navodi Mihail Timošenko, nezavisni vojni stručnjak. On smatra da za Rusiju najslabija karika u „hibridnom ratu“ ostaje informacioni aspekt. „Čitav svet govori na engleskom, pa u uslovima rasta uloge društvenih mreža Zapad, odnosno NATO, ima očiglednu prednost. Pošto informaciono područje često zavisi od finansija – i snaga Rusije zavisiće od razvoja ekonomije“ – smatra Timošenko.
Pročitajte još:Ričard Brenson predložio Ukrajini da legalizuju narkotike!Neredi u Češkoj: Uhapšeno 57 ljudi na skupu anti-EU stranke, koja podržava srpsko Kosovo!
Aleksander Veršbou, zamenik šefa NATO-a, izjavio je u Rigi na međuparlamentarnoj konferenciji predstavnika država EU za pitanja vanjske politike i bezbednosti, da je NATO spreman za „hibridni rat“. Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA