Najnovije

Istraživanje pokazuje da je Klintonova favorit!

SAD - Predsednička trka u Americi je uveliko u toku, a mesto na kojem se tradicionalno prvo glasa je država Ajova, pa je istraživačka institucija Pablik Polisi Poling (Public Policy Polling), koja se bavi analitikom i javnom politikom glasačkih sistema u SAD-u, napravila istraživanje upravo u Ajovi.
Hilari Klinton (Foto: JuTjub)

Hilari Klinton (Foto: JuTjub)

Rezultati pokazuju da je Hilari Klinton favorit i da ima ubedljivo najveću podršku i kod muškaraca i kod žena. Ona bi, ako se govori o kandidatima demokratskog bloka, osvojila čak 62% glasova, navodi portal Latino Post, predstavljajući ovo istraživanje. Među republikancima je prvi Skot Volker, guverner Viskonsina, dok je sve popularniji Marko Rubio, guverner Floride, na drugom mestu. Uopšteno gledajući, Hilari Klinton osvaja Ajovu, navodi se u istraživanju.
Pročitajte još:Neredi u Češkoj: Uhapšeno 57 ljudi na skupu anti-EU stranke, koja podržava srpsko Kosovo!Ričard Brenson predložio Ukrajini da legalizuju narkotike!
Ajova ne mora da odslikava situaciju u SAD-u, ali je veoma važna tačka u svakoj predsedničkoj kampanji, jer na određeni način daje vetar u krila na samom startu glasanja u celim Sjedinjenim Američkim Državama i zbog toga je strateški veoma važna država u svakoj predsedničkoj trci. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA