Najnovije

SRS: Kazniti odgovorne za akciju "Bljesak"

BEOGRAD - Uz svesrdnu podršku Vatikana i neposrednu pomoć zapadnih sila Hrvati su 1. i 2. maja 1995. godine u akciji Bljesak izvršili pokolj i masovni progon Srba iz Zapadne Slavonije, stoji u novom saopštenju SRS.
Srpska radikalna stranka (Foto: SRS)

Srpska radikalna stranka (Foto: SRS)

Srpska radikalna stranka upozorava da ni dvadeset godina posle ovog zločina niko nije odgovarao. Dužnost svih nas je da ostavimo u amanet budućim generacijama da ovaj zločin nikada ne zaborave i da oslobode celu Republiku Srpsku Krajinu, čim se propašću zapadnih sila steknu pogodni uslovi, ističu radikali. Srpski radikali pozivaju predstavnike režima, posebno Tužilaštvo za ratne zločine da u okviru svojih nadležnosti i na osnovu sporazuma koji su od 2000. godine zaključivani sa hrvatskim režimima insistiraju na kažnjavanju ratnih zločinaca koji su ubijali i proterivali Srbe iz Zapadne Slavonije, umesto što po nalozima i tajnim hrvatskim spiskovima hapse Srbe.
Pročitajte još:MOSKVA: Nikolić, Dodik i Ivanov nisu podlegli pritisku ZapadaLDP napao Šešelja: Kukavice, mrziš Latinku zbog istrage o Đinđićevom ubistvu!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA