Najnovije

Lekar ubica pokušao da sebi probode srce

LJUBLJANA- Slovenački lekar optužen za primenu eutanazije nad svojim pacijenata, kojem je odredjen jednomesečni pritvor, prebačen je u bolnicu nakon što je u zatvoru pokušao samoubistvo, navode slovenački mediji.
Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Kako piše dnevnik "Delo" lekar monstrum je pokušao sebi da probode srce oštrim predmetom. Neurolog Ivan Radan uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je mešavinom kalijuma i morfijuma usmrtio sedam svojih pacijenata, što je okvalifikovano kao ubistvo. Suspendovan je s posla u Univerzitetskom kliničkom centru u januaru, odmah nakon što su se pojavile prve sumnje, a preti mu i oduzimanje lekarske licence. Lekarov advokat je najavio da će se žaliti na odluku o produženju pritvora, jer nema opasnosti da će Radan ponoviti ono što mu se stavlja na teret budući da više ne radi u struci, niti može da utiče na svedoke na klinici na kojoj je ranije bio zaposlen.
Pročitajte još:SAD vraćaju teroriste na BalkanUŽASI RATA: Prvomajsk – grad pretvoren u pakao (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)
Pojedini lokalni mediji, koji se pozivaju na neslužbene izvore u istrazi, navode da je Radan zavisnik od lekova za smirenje koje je davao i eutanaziranim pacijentima, kao i da postoje sumnje da mu je pomagalo i nekoliko medicinskih sestara. Advokat je poručio da će Radan na sudu dokazati da nije kriv i da je delovao prema načelima lekarske struke. Eutanazija je ubistvo iz milosrdja kojim se neizlečivim bolesnicima pruža mogućnost da stave tačku na svoje mučenje. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA