Najnovije

Napad eksplozivom na autobus u Republici Srpskoj

LAKTAŠI- Još se traga za vinovnicima incidenta u krugu firme "Top turist", u mestu Trn. Eksplozivna naprava oštetila parkirane autobuse. Nisam imao nikakvih pretnji, kaže direktor Darko Đakić.
Laktaši (Foto: Vikipedija)

Laktaši (Foto: Vikipedija)

Nepoznata osoba protekle noći je u krugu firme "Top turist" u mesto Trn, u opštini Laktaši, bacila eksplozivnu napravu, od koje su nastala oštećenja na parkiranim autobusima. Informaciju je potvrdila banjalučka policija kojoj je slučaj prijavljen u 1.30. - Dolaskom na lice mesta, policija je utvrdila da nije bilo povređenih osoba. Odrađen je uviđaj i o prikupljenim saznanjima obavešten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka i u koordinaciji s njim preduzimaju se dalje radnje u cilju rasvetljavanja dela i pronalaska izvršioca - poručili su iz policije. Inače, direktor "Top turista" došao je u žižu javnosti kada je prošle godine zapaljen "mercedes" B klase, vredan 30.000 KM, a koji je bio vlasništvo firme. U požaru nije bilo povređenih, a zahvaljujući brzoj intervenciji banjalučkih vatrogasaca sprečeno je da vatra s automobila zahvati obližnje kuće u Mileševskoj ulici. Darko Đakić, direktor "Top turista" koji je vozio izgoreli automobil, izjavio je tada da ne zna šta bi mogao biti uzrok požara.
Pročitajte još: Rusija: Ukoliko Amerikanci postave rakete u Ukrajinu imamo spreman odgovorAmerički odgovor ruskom Armatu: Kombinacija drona i tenka (VIDEO)
- Automobil je vlasništvo turističke firme koja se bavi prevozom putnika u skandinavske zemlje, odnosno Norvešku i Švedsku. Nisam imao nikakvih pretnji, a o tome dovoljno govori podatak da je moj automobil bio parkiran nekoliko metara dalje i nije bio meta napada - rekao je Đakić. Ćutanje Vlasnik "Top turista" Darko Đakić nije davao izjave za medije. Pored vozila "Top turista", navodno je oštećeno i nekoliko autobusa "Autoprevoza", koji su bili parkirani zajedno sa autobusima "Top turista", ali ni u ovom preduzeću nisu hteli da daju bilo kakve informacije, samo su prokomentarisali da to nema veze sa "Autoprevozom". Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA