Najnovije

SIPAJU SO NA SRPSKE RANE: Hrvati "Oluju" slave dva dana!

ZAGREB - Dvadeseta godišnjica akcije hrvatske vojske i policije „Oluja” obeležavaće se dva dana - vojnom paradom u Zagrebu 4. avgusta i centralnom proslavom 5. avgusta u Kninu, jednoglasno je odlučeno u Zagrebu.
Kolinda (Foto: HRT skrinšot)

Kolinda (Foto: HRT skrinšot)

Kako je javila agencija Hina, odluka je doneta u sredu uveče na odboru za centralno obeležavanje 20. godišnjice „Oluje”. „Želimo ovih 20 godina proslaviti na najjači način. Stupićemo u kontakt sa svim gradovima i napraviti proslave od Karlovca, Gospića i Knina i napraviti da to bude obeležavanje naše pobede u čast 20 godina od naše pobede i pobede naših generala pred Haškim sudom”, izjavio je ministar obrane Ante Kotromanović novinarima u ministarstvu obrane posle sednice odbora u Zagrebu. Sednici su prisustvovali predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsednik Sabora Josip Leko, premijer Zoran Milanović, ministar obrane Kotromanović i penzionisani generali Ante Gotovina, Petar Stipetić, Marijan Mareković i Mladen Markač. Odlukom da se vojna parada organizuje u Zagrebu 4. avgusta u popodnevnim satima, a dan kasnije u Kninu centralna proslava, kompromisno su pomireni stavovi vlade i predsednice oko proslave godišnjice „Oluje”, javila je Hina. Vlada je, naime, predlagala da se na dan pobede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja 5. avgusta, uz proslavu u Kninu održi i vojna parada u Zagrebu, dok je predsednica insistirala da se te dve manifestacije u Kninu ne održavaju istoga dana, već da parada bude uoči ili nakon 5. avgusta.
Pročitajte još:PROGON NE PRESTAJE: Srpkinje u Hrvatskoj ne mogu biti žrtve silovanja?!LAVROV IZNEO OPERATIVNA SAZNANJA: Ponudili su Bugarima i Albancima da podele Makedoniju
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA