Najnovije

Turska ne učestvuje u izgradnji Turskog toka - Erdogan se distancira od Putina!?

ISTANBUL - Turska neće učestvovati u izgradnji "Turskog toka", rekao je turski ministar za energetiku i prirodne resurse, Taner Jildiz, u intervjuu za turski televizijski kanal TRT Haber.
Ministar Jildiz (Foto: Live Haber)

Ministar Jildiz (Foto: Live Haber)

Rusija i Turska mogu osnovati zajedničku kompaniju za skladištenje gasa koji će biti transportovan cevovodom Turskog toka, kaže on i ističe da će u tom projektu biti partneri, te da će ovo skladište verovatno biti u regionu Trakije. "Turska koristi sve mogućnosti svog geografskog položaja. U tom smislu, Turski tok je veliki izazov za Tursku. Važan projekat u regionalnom i energetskom smislu." - kaže Jildiz. Jildiz je istakao da je Turska otvorena za mnoge projekte na polju energetike i to prvenstveno u cilju obezbeđivanja energetika za Tursku, te da će Turska postati važan deo Transanatolijskog gasovoda. Svi ovi projekti imaju važnu ulogu u međunarodnim odnosima, dodao je Jildiz.
Pročitajte još:NI KRV NIJE DOVOLJNA ZA EU: Češka nije ratifikovala sporazum EU sa UkrajinomDa li će Putin dobiti novog naslednika?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA