Najnovije

NEIZVESNO: Hag odbio da potvrdi informaciju o Šešelju

BEOGRAD, HAG – Služba za saradnju sa medijima Haškog tribunala nije mogla danas da potvrdi informaciju da je Žalbeno veće tog suda donelo bilo kakvu odluku u vezi sa Vojislavom Šešeljem i njegovom povratku u pritvorsku jedinicu tribunala.
Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

„Mi nemamo nikakvih informacija o bilo kakvoj novoj odluci sudskih veća u predmetu Šešelj. Ukoliko dobijemo bilo kakve informacije - svakako ćemo vam ih proslediti”, navodi se u pisanoj informaciji Službe za saradnju sa medijima Haškog tribunala dostavljenoj Tanjugu. Ni srpsko Ministarstvo pravde nije dobilo nikakav dopis koji bi se ticao Šešelja i njegovoog eventualnog povratka u Hag. Ranije danas, potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić rekao je da je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku po kojoj Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja. Pretresno veće Haškog tribunala donelo je 6. novembra 2014. godine odluku da Vojislav Šešelj, posle 11 i po godina pritvora, zbog teškog zdravstvenog stanja, bude pušten na privremenu slobodu. Međutim, Žalbeno veće je 30. marta Pretresnom veću naložilo da hitno opozove odluku od 6. novembra 2014. godine o privremenom puštanju na slobodu lidera SRS i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu Tribunala u Sheveningenu. Pretresno veće nije postupilo po nalogu Žalbenog veća, već je 10. aprila od lekarskog tima koji Šešelja leči u Srbiji, zatražilo dokumentaciju o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju. Međutim, Šešelj je odbio da tu dokumentaciju dostavi sudu.
Pročitajte još:Lazanski: KANVAS je ispostava CIA i oni su sada u Skoplju! (VIDEO)CIA U PANICI: Šešelj minirao operaciju „Orao“ i zato žele hitno da ga strpaju u Hag!
Haško tužilaštvo je potom 14. aprila Žalbenom veću uputilo zahtev da naloži Pretresnom veću da Šešelju hitno naloži da se vrati u pritvorsku jedinicu Tribunala u Ševeningenu. Šešelj je na poziv Žalbenog veća da se o tom zahtevu izjasni ocenio da je Bramercov zahtev neosnovan jer on nije prekrišio nikakv uslov za privremenu slobodu, jer mu uslovi nisu ni bili postavljeni. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA