Najnovije

Nova stranka: Marjan Ristićević je kriminalac i prevarant!

BEOGRAD - Glavni ideolog i glasnogovornik svojih naprednjačkih partnera Marijan Rističević, narodni poslanik sa samo jednim poverenim mu zadatkom – da lažima pokušava da diskredituje opozicione poslanike, očigledno nije bio toliko posvećen u izvršavanju obaveza prema svojim poslovnim partnerima. Tako, poslovanje sa ovim samoproklamovanim srpskim domaćinom i njegovom suprugom, koštalo je njihove partnere čak pola miliona evra, koliko su im ostali dužni, stoji u novom saopštenju Nove stranke.
Zoran Živković - prvi čovek Nove stranke (Foto: Nova Stranka)

Zoran Živković - prvi čovek Nove stranke (Foto: Nova Stranka)

Povereništvo Nove stranke u Inđiji dobro je upoznato sa umešnošću Rističevića da svojim poslovnim kombinatorikama ojadi kako državu tako i svoje poslovne partnere. Takođe je dobro upoznato i sa kavaljerskim manirima ovog „srpskog domaćina“ kojem nije strano da svoje kriminalno delovanje sakrije iza svoje supruge. Tako je preduzeća „Zeka Company doo Novi Karlovci“ i „Seljak Zeka Company doo Inđija“ preveo na ime svoje supruge, čime je, formalno, svoje ime distancirao od sumnjivih poslovanja, kažu u Novoj stranci. Na osnovu uvida u zvanične dokumente, a koji su dostupni na www.tpson.portal.sud.rs, povereništvo Nove stranke u Inđiji došlo je do podataka da je od 2011. godine protiv pomenuta dva preduzeća pokrenuto bar 25 tužbi zbog neizmirenih dugovanja u ukupnoj vrednosti od čak 62.782.471 dinar ili 531.623 evra. Od toga, rešenih predmeta je 12, sa ukupnom sumom od 17.991.820 dinara, dok je nerešenih 13, u vrednosti od 44.790.650 dinara, navodi se u saopštenju. O snalažljivosti Rističevića da sakrije svoje „poslovne poduhvate“, govori i to da je baš u vreme kada su počele da se gomilaju višemilionski vredne tužbe, sumnjiv biznis prodat, te i zakonski zastupnik promenjen. Ipak, svoju uhodanu praksu nastavlja kroz preduzeće „Risticevic Company doo Novi Karlovci“ – čiji je vlasnik, nimalo iznenađujuće, opet gospođa Rističević. Pretraživanje dužnika u prinudnoj naplati na internet stranici Narodne banke Srbije pokazuje da je ovo preduzeće u blokadi u iznosu od 15.399.709 dinara, navodi se u saopštenju Nove stranke.
Pročitajte još:CIA U PANICI: Šešelj minirao operaciju „Orao“ i zato žele hitno da ga strpaju u Hag!Lazanski: KANVAS je ispostava CIA i oni su sada u Skoplju! (VIDEO)
Sve navedeno svedoči o tome da se poslovanje „srpskog domaćina“ ogleda pre svega u prevarama njegovih poslovnih partnera. S obzirom na broj još uvek otvorenih predmeta, pitamo da li koalicioni partner naprednjačkih vlastodržaca koristi svoje političke veze kako bi zloupotrebljavao pravni sistem i izbegao plaćanje svojih obaveza, kažu u Novoj stranci. Povereništvo Nove stranke u Inđiji zahteva od nadležnih organa da postupe u skladu sa zakonom i što hitnije stanu u zaštitu svih žrtava Rističevićevih kriminalnih apetita. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA