Najnovije

OVO NEĆETE VEROVATI: Saudijska Arabija ukida naftni biznis - prelazi na solarnu energiju!

PARIZ - Ministar energetike Saudijske Arabije, Ali al-Naimi, izjavio je da će Saudijska Arabija prestati sa iskopavanjem i eksploatacijom nafte 2040. godine.
Saudijska Arabija (Foto: Pixabay)

Saudijska Arabija (Foto: Pixabay)

Saudijska Arabija će se okrenuti stvaranju električne energije putem solarne energije i vetra, navodi Fajnenšl Tajms. Al-Naimi je istakao da cilj Saudijske Arabije nije da bude "globalni lider solarne energije i vetra", ali će biti moćan izvoznik električne energije. Ministar je istakao da preko milijardu ljudi nema električnu energiju, te da tu vidi ulogu Saudijske Arabije kao budućeg izvoznika električne energije. Al-Naimi je naveo da Saudijska Arabija već čini korake ka ukidanju naftnog biznisa, a da je cilj koji je sebi postavila da 2040. godine u potpunosti prestane sa iskopavanjem nafte. On je ovo rekao na konferenciji za klimatske promene koja je održana u Parizu. Saudijska Arabija važi za globalnog lidera na polju nafte, a mnogi je okrivljuju da namerno ubrzava eksploataciju nafte, tako što ne želi da se priključi globalnoj inicijativi smanjenja cene nafte. Mnogi analitičari ocenjuju da oni ovo rade u saradnji sa SAD-om, a sve u cilju slabljenja ruske i kineske ekonomije.
Pročitajte još:General Bridlav: Ustanici Donbasa verovatno imaju nuklearno oružje!CIA U PANICI: Šešelj minirao operaciju „Orao“ i zato žele hitno da ga strpaju u Hag!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA