Najnovije

Soroš predviđa treći svetski rat

Milijarder DŽordž Soroš rekao je da je veoma zabrinut zbog mogućnosti trećeg svetskog rata koji bi počeo sukobom između Kine i Amerike.
DŽordž Soroš (Foto: i3.apollo.lv)

DŽordž Soroš (Foto: i3.apollo.lv)

Vojna potrošnja u Kini je u porastu, gde takođe postoji tendencija usmeravanja ekonomije na domaće potrebe, a ne na izvoz. "Ako postoji sukob između Kine i vojnih zaveznika Amerike, kao što je Japan, nije preterivanje reći da smo na "pragu trećeg svetskog rata" — navodi Soroš. Da bi to izbegli, SAD treba da pruži "veliki ustupak" Kini: da dozvoli da kineski juan bude uključen u skup valuta MMF-a. Kineska valuta, u tom slučaju može da se takmiči sa dolarom. Kina mora dati odgovor u vezi sa transformacijom privrede, rekao je Soroš. On je naglasio da će Kina i SAD teško postići sporazum, ali alternativa će biti "veoma neprijatna. "Postoji ozbiljna opasnost da će Kina stvoriti politički i vojni savez sa Rusijom, zbog čega je pretnja od novog svetskog rata realna, zaključio je Soroš.
Pročitajte još:Kako se braniti od Islamske države i „velike Albanije“Štrahe: Zabrinjavajuća i opasna situacija na Balkanu
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA