Najnovije

Stejt department javno vrši pritisak na Abea da ne poziva Putina u posetu Japanu

Japan sada ne treba da sa Rusijom ima odnose kakve bi obično imao – upozorio je Tokio pomoćnik državnog sekretara SAD za Istočnu Aziju i Pacifik Danijel Rasel.
Abe (Foto: risingpowersinitiative.org)

Abe (Foto: risingpowersinitiative.org)

Međutim, to nije bilo sve. Jer, izgovorio je i upozorenje vladi Šinzo Abea da „drukčije držanje” podrazumeva i izbegavanje kontakata na nivou rukovodstava između Moskve i Tokija. Rasel je bio ponižavajuće za Japance i „neprijatno jasan”: „Kada je državni sekretar keri putovao 12 maja u Soči, on je tražio od Rusije poštuje svoje obaveze iz minskih sporazuma. To se kardinalno razlikuje od održavanja „uobičajenih odnosa”. Smatram da u ovome nema ničega što Japan ne razume”. Sve ovo faktički znači da Vašington od Abea direktno traži da ne poziva Vladimira Putina da poseti Japan, iako je to proteklih dana najavljivao. Prethodno je zamenica portparola Stejt departmenta, meri Harf, izbegla da precizira da li SAD pozivaju vlasti Japana da od te posete odustanu.
Pročitajte još:Šešelj upozorio: CIA i MOSAD sprovode operaciju „Orao“ – meta je Srbija!DŽihadista sa Kosova odsekao 4 glave pa ubio mladića ručnim bacačem!
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA