Najnovije

Pajtić: Srbijom kruže batinaši SNS-a

BEOGRAD- Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić optužio je Srpsku naprednu stranku (SNS) da ima formirane grupe batinaša koje kruže Srbijom i napadaju političke protivnike u opštinama gde se održavaju lokalni izbori.
Pajtić (Foto: Foto servis Demokratske stranke)

Pajtić (Foto: Foto servis Demokratske stranke)

Pajtić je na konferenciji za medije Vlade u senci DS rekao da se poslednji takav napad desio noćas u Velikoj Plani, gde je pretučeno dvoje aktivista DS i troje Demokratske stranke Srbije (DSS). Na čelu batinaša je izvesni Milojević, koga su više puta viđali sa Aleksandrom Vučićem na raznim događajima, rekao je Pajtić i dodao da je DS tu grupu više puta prijavljivala policiji, jer ima njihova imena i fotografije, ali je reakcija potpuno izostala. Prema njegovim rečima, ta grupa batinaša mlati, napada i preti svuda gde se održavaju lokalni izbori i postavlja se pitanje šta će se tek desiti kad budu raspisani pokrajinski ili republički. Pravno i nasilje u političkom životu se preliva i na ulice i na porodice, konstatovao je Pajtić, koji je kao primer pravnog nasilja naveo događanja u opštini Žitorađa.
Pročitajte još:CIA U PANICI: Šešelj minirao operaciju „Orao“ i zato žele hitno da ga strpaju u Hag!Lazanski: KANVAS je ispostava CIA i oni su sada u Skoplju! (VIDEO)
Tamo su, kako je objasnio, po jednog odbornika DS i Socijalističke partije Srbije, protiv njihove volje, izabrali za članove opštinskog veća, a nakon što su im zbog toga, po zakonu, oduzeti mandati, smenjeni su sa te funkcije. Ovde se pokazala izuzetna inventivnost u pravnom i političkom nasilju, kakvu decenijama nismo videli, naglasio je Pajtić. Odgovarajući na optužbe Vučića da Vlada Vojvodine daje 700 miliona dinara kako bi „kupila“ pokrajinske medije uoči predstojećih izbora, Pajtić je konstatovao da premijer, na žalost, „ne zna da postoji istina i u stanju je da u jednoj izjavi izgovori više neistinna“. Bojan Pajtić je objasnio da Pokrajina finansira manjinske medije i Radioteleviziju Vojvodine i da na to odlazi 70 odsto sredstava koja se iz njenog budžeta izdvajaju za informisanje, pa je zbog toga i raspisan konkurs. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA