Najnovije

UDAR NA DODIKA: Pada vlada u Republici Srpskoj - novi premijer Mićo Mićić!?

BANJALUKA - Novi premijer Republike Srpske će biti Mićo Mićić, jedan od visokih funkcionera Srpske demokratske stranke i gradonačelnik Bijeljine, javlja RTVN, a kako stoje stvari, prema navodima ove televizije, vlada će biti oformljena bez učešća Dodikove stranke SNSD.
Mićo Mićić - novi premijer Srpske!? (Foto: RTV BN)

Mićo Mićić - novi premijer Srpske!? (Foto: RTV BN)

Mićić je kratko za RTV BN rekao da "nema komentar" i nije želeo ništa više od toga da kaže. RTV BN navodi da je sinoć održan sastanak na kojem je odlučeno da Mićić bude novi premijer. Potpredsednik Partije demokratskog pogresa Branislav Borenović danas je rekao da će u narednom periodu biti formirana nova vlada Republike Srpske, u kojoj će, kako je naveo, biti mesta za sve stranke, osim za SNSD. Učinićemo sve da okupimo što veći broj poslanika svih političkih stranaka, osim SNSD-a, i da u što kraćem roku formiramo novu Vladu Republike Srpske bez SNSD. I to je jedini garant uspeha Srpske, a sve ostalo je put ka njenom bankrotu, uništavanju njenih resursa – rekao je Borenović za agenciju Fena. On kaže da sadašnjoj opoziciji u formiranju nove većine u Srpskoj mogu biti partneri svi, osim SNSD-a, a koji su spremni da ozbiljno rade na obnovi Republike Srpske. -Sa SNSD-om nemamo šta da radimo, jer oni snose najveću odgovornost za situaciju u kojoj se Republika Srpska nalazi i s njima nema ozbiljne borbe protiv kriminala i korupcije, jer su svih ovih godina bili najogovorniji za vršenje vlasti i situaciju u kojoj se nalazimo – rekao je Borenović.
Pročitajte još:HAOS U NAJAVI: Isporučivanje Šešelja neće mirno da prođe!Nikolić: „Velika Albanija“ opasna po ceo region!
Da li je reč o još jednoj medijsko špekulaciji od strane opozicionih snaga ili će ovih dana Republika Srpska dobiti novu većinu u vladi i novog premijera, ostaje da se vidi. Aktuelni premijer Republike Srpske je Željka Cvijanović iz SNSD-a. Izvor: Pravda / Fena / RTVBN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA