Najnovije

Mekinro: Đoković nije čovek

PARIZ- Legendarni američki teniser DŽon Mekinro smatra da je Novak Đoković ubedljivo najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa, a priznao je i kako ponekad, gledajući ga kako igra, posumnja da je Srbin uopšte - ljudsko biće.
Akrobatika Novaka đokovića (Foto: Grace Donnelly/BNP Paribas Open)

Akrobatika Novaka đokovića (Foto: Grace Donnelly/BNP Paribas Open)

Mekinro kaže kako mu je teško da zamisli kako Đoković može da izgubi u Parizu. - Nekada deluje kao da nije čovek, kao da je nepobediva mašina! Što je najbolje, teško je zamisliti da može ponovo da izgubi. Jedini za koga mislim da bi mogao da savlada Novaka je Rafa ili možda neki veliki momak, sa jakim servisom, kojem tog dana baš sve bude polazilo za rukom. Mada mi je i to nemoguće kada se igra na tri dobijena seta - priznao je DŽon Mekinro. Amerikanac je rekao da jedino veliki pritisak koji je na Đokovićem leđima bi mogao da ga malo udrma u Parizu. -Ako išta može da mu naškodi, to je onda taj pritisak. Ali, on je toliko dobar da mu verovatno ni to neće zasmetati, jer je sjajno pripremljen. Ostaje mogućnost, ipak, da mu to zasmeta, jer će sigurno i on u jednom momentu pomisliti "sad bi trebalo da ovo osvojim" - smatra Mekinro. Legendarni teniser, osvajač sedam gren slem titula u karijeri, od kojih nijedna nije iz Pariza, vidi Đokovića kao nekadašnjeg sebe. Kada se Mekinro probijao do vrha, na tronu su se smenjivali DŽimi Konors i Bjern Borg, kao što su ispred Novaka bili Rodžer Federer i Rafael Nadal.
Pročitajte još:Gaske: Đoković i Marej su dosadniĐoković: Želim trofej!
- Bio sam i ja nekad kao Novak. Želeo sam da se probijem pored Borga i Konorsa, da zavredim njihov respekt. To je bilo jako teško, jer i oni žele da osvoje sve moguće trofeje, svakog da pobede. Na kraju, nisam osvojio toliko gren slem titula kao njih dvojica, ali sam svakako zaslužio njihovo poštovanje. Mislim da Đoković radi istu stvar, s tim što je on sigurno bolji igrač nego što sam ja bio. Ipak, on je pritiskao Rodžera i Rafu, pravio ih boljim teniserima, kao što su to učinili i oni od njega. I zato ima njihov respekt - povukao je analogiju DŽon Mekinro. Izvor: Evrosport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA