Najnovije

Simbolika osvete: Albanci u uniformama UČK na sahrani terorista iz Kumanova!

DEČANO- Beg Rizaj. jedan od devetorice kosovskih Albanaca koji je poginuo tokom nedavnih sukoba u Kumanovu. Rizaj, koji je tokom rata 1999. godine bio pripadnik jedinice "Crni orlovi", sahranjen je na "groblju heroja" uz prisustvo predstavnika skoro svih političkih stranaka.
UČK (Foto: Jutjub)

UČK (Foto: Jutjub)

Rizajevo telo su u raku položili uniformisani bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova. Uniforme te formacije zabranjene su od juna 1999. godine, kada je OVK "demilitarizovana" složenim sporazumom koji je potpisan sa tadašnjim komandantom Kfoa, britanskim generalnom Majkom DŽeksonom. Među prisutnima na sahrani bili su i Daut Haradinaj. brat Rizajevog ratnog komandanta Ramuša, LJah Brahimaj bivši Haški optuženik i nekadašnji komandant logora Jablanica, kao i Glauk Konjufca iz pokreta Samoopredeljenje. Kao što je i najavljeno, Rizaju je priređen "herojski ispraćaj", a ceo događaj organizovala je opština Dečani.
Pročitajte još:JEZIVA TRAGEDIJA: Nišlija se razneo bombom nasred ulice!NAPADNUTI SRPSKI STUDENTI: Kamenovan autobus kod Bujanovca!
Jedini političar koji je govorio na sahrani bio je Rasim selmanaj, iz Haraadinaajeve alijaanske za budućnost Kosova, koji je Rizaaja nazvao herojen, navodeći da "albansko pitaanje još uvek nije rešeni". Rizaj je, jedno vreme bio telohranitelj nekadašnjeg komandaanta ONA u Makedoniji i lidera Demokratske unije za integracije, Alija Ahmetijaa, koji se, međutim, nije pojavio na sahrani. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA