Najnovije

Milanović: Gej prava su odlična poslovna prilika za Hrvatsku

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović tvrdi da je Hrvatska u zaštiti gej osoba među vodećima u Evropi i smatra da je to u interesu zemlje koja je, kako kaže, mala i mora biti otvorena.
Milanović: Gej prava podižu imidž (Foto: vlada.gov.hr)

Milanović: Gej prava podižu imidž (Foto: vlada.gov.hr)

"Ne možemo biti zakopčani, rigidni i zatucani, naročito ne u turizmu", poručio je premijer najmlađe članice Evropske unije. Osvrnuvši se na referendum u Irskoj, na kojem je većina birača podržala legalizaciju istopolnih brakova, Milanović je ocenio da su na taj način Irci podigli ugled svoje zemlje. "Prilično uverljivom većnom irska nacija, tradicionalna, konzervativna i dominantno katolička, donela je takvu odluku", istakao je premijer. Kako je podsetio, Irci su samo pre dve decenije tesnom većinom na referendumu dopustili administrativni razvod braka, prenela je Hina. "Dvadeset godina kasnije, ta uspešna nacija donela je potpuno drugačiju odluku", naglasio je Milanović i to ocenio "iskorakom".
Pročitajte još:Hrvatska kao Grčka, preti joj bankrotProglašene mere za odbranu od poplava u KarlovcuŠta je Crna Gora dobila za 9 godina nezavisnosti?
Predsednik hrvatske vlade je napomenu i da su u kampanji "za", uz slavne osobe, najglasniji bili pripadnici poslovne zajednice, koji su u tome videli priliku za poboljšanje vlastitog, ali i imidža zemlje. "Možemo biti konzervativni ili liberali, ali ovde govorimo o konkretnim poslovnim prilikama, o tome da svet danas diše, deluje i razmišlja na jedan način", ističe Milanović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA