Najnovije

ZVANIČNO POTVRĐENO: Haški tribunal traži Šešelja!

BEOGRAD - U Ministarstvo pravde Srbije stigao je dopis iz Haškog tribunala o povratku lidera Srpske radikalne stranke i haškog optuženika Vojislava Šešelja u tu ustanovu, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.
Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da će po dobijanju zahteva Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Šešelja u pritvorsku jedinicu, Vlada postupiti po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom. Podsećamo, Milorad Mirčić iz SRS je medijima obznanio saznanje da je Hag naložio Vladi Srbije da Šešelj bude isporučen, ali do danas nije bilo zvaničnih potvrda iz Haškog tribunala, iako su mediji spekulisali da će Serž Bramerc, glavni tužilac Haškog tribunala, u Beograd doći upravo ovim povodom. Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, ranije je rekao da će Srbija u slučaju zahteva iz Haga "postupiti po Ustavu Srbije", dok je premijer Srbije, Aleksandar Vučić, rekao da zbog Šešelja neće biti ugrožena saradnja sa EU, ali da će Srbija štititi i prava svojih građana. Ostaje neizvesno kakva će biti finalna odluka po pitanju isporučivanja Vojislava Šešelja u Hag, a sam Šešelj je poručio da se neće predati dobrovoljno, ističući da neće ni bežati.
Pročitajte još:Od Velike Srbije do veleizdajeKOSOVU PRETI SCENARIO IZ KUMANOVA: Sprema se teroristički napad, svi su u pripravnosti?!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA