Najnovije

DSS: Prljave političke igre oko Šešelja

Vlada Srbije je dužna da odlučno odbije zahtev za izručenje Vojislava Šešelja teško kompromitovanom Haškom sudu, saopšteno je danas iz DSS.
DSS (Foto: DSS)

DSS (Foto: DSS)

- Posle 12 godina skandaloznog utamničenja bez presude, teško oboleli Vojislav Šešelj pušten je na privremenu slobodu iz humanitarnih razloga. Razlozi koji stoje iza odluke Žalbenog veća Haškog suda kojom se šest meseci kasnije zahteva njegovo vraćanje u Hag sve su drugo samo ne humanitarni. Isticanje Haškog suda da zdravstveno stanje Vojislava Šešelja ne može da bude razlog neizručenja duboko su neljudski. DSS je zahtev za povratak Šešelja okarakterisao kao pljavu političku igru. - Pre dva meseca takvu odluku Žalbenog veća predsednik Vlade Aleksandar Vučić je s pravom okarakterisao kao „nemoralnu“ , a predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim LJajić je ocenio da „predstavlja kombinaciju pravne brljotine i političkog cirkusa“. Iz tih njihovih ocena proističe jasna obaveza Vlade da Haškom sudu odgovori da ne pristaje da učestvuje u njegovim prljavim političkim igrama, koje su surovo nehumane, a sa pravom i pravdom nemaju nikakve veze - smatraju u DSS.
Pročitajte još: Nikola Šešelj uputio zastrašujuću poruku Seržu Bramercu! (VIDEO)Šešelj: Neka dođe policija, moraće da me unose u avion!
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA