Najnovije

Pak: Vučić i Nikolić usaglašavaju platformu o Kosovu

BEOGRAD - Kabinet predsednika Republike neće objavljivati tekst nove platforme o Kosovu i Metohiji, koju je Tomislav Nikolić poslao premijeru Srbije, izjavila je savetnica za medije predsednika Stanislava Pak Stanković, navodeći da predsednik i premijer treba da se uglase oko konačnog teksta.
Stanislava Pak Stanković (Foto: Jutjub)

Stanislava Pak Stanković (Foto: Jutjub)

Platforma bi trebalo da ide u dalju proceduru kada se predsednik i premijer usaglase oko konačnog teksta, rekla je Pak za Danas. Precizan datum sastanka ovim povodom Nikolića i Vučića još nije utvrđen, a Pak podseća da je premijer već rekao da će to biti kada se vrati iz zvanične posete SAD najavljene za 1. jun. Pak je prethodno izjavila u ponedeljak da će o platformi predsednika Srbije biti postignut dogovor i da je granica ispod koje predsednik neće ići - priznavanje Kosova i Metohije. Ona je navela da se i premijer Vučić pozitivno izjasnio o platformi i da ima poverenja u Nikolića, koji je platformu napisao pre svega zato što se od Srbije očekuje u nekom trenutku sporazum o normalizaciji i da "Srbija strateški planski pristupi tom događaju koji nas čeka". To je odgovorno ponašanje, ocnila je Pak, jer albanska strana već vekovima ima strategiju i plan kako da ostvari "veliku Albaniju" i da bi Srbija trebalo da ima plan šta ona želi u odnosima sa albanskom stranom na Kosovu i Metohiji. "Najgora moguća taktika bi bila da nemate nikakvu strategiju, nikakvu platformu za dalje razgovore sa Albancima", ocenila je Pak. Prema njenim rečima, platforma je sklona promenama i doradama do granice ispod koje predsednik neće ići, a to je priznavanje Kosova i Metohije. Premijer Vučić, podseća Danas, u nedelju uveče je naglasio da će o platformi razgovarati sa Nikolićem i da ako bude mogućnosti da se nešto realistično uradi izaći će u javnost. "Treba da se razgovara i o stavu Zapada, koji je izrazito negativan u vezi sa platformom. Nije realno da Srbija ima svoje institucije u Srbici, Glogovcu i Uroševcu, to je problem loše politike vođene u prethodnom periodu", rekao je Vučić.
Pročitajte još:Darko Mladić: Rusi pregledaju Ratka u junuŠta se od proročanstva vezanih za Srbe i Srbiju ostvarilo, a šta tek treba da se ostvari
Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA