Najnovije

Vučić: Ko će odgovarati ako Šešelj umre u Hagu?

BEOGRAD- Iako je juče u popodnevnim časovima u Ministarstvo pravde Srbije konačno stigao najavljeni zahtev Žalbenog veća Tribunala u Hagu da Vojislava Šešelja izruči do danas, lider radikala ostaje u Beogradu barem dok se ne završe sve zakonske procedure i postupci koje Srbija namerava da pokrene i sprovede. Premijer Srbije Aleksandar Vučić, kako nezvanično saznajemo, ponovio je haškom tužiocu Seržu Bramercu, prilikom jučerašnjeg sastanka, sve što je preksinoć poručio građanima Srbije sa TV-ekrana.
Aleksandar Vučić (Foto: Medija centar)

Aleksandar Vučić (Foto: Medija centar)

- Premijer je zapitao haškog tužioca šta će se desiti ako Šešelj umre za tri meseca, pošto lider radikala ne želi da prima hemoterapuju u haškom pritvoru i ko će za to snositi krivicu. Vučić je podvukao da je Srbija suočena sa nemoralnom odlukom Tribunala i da svaki građanin, pa i Vojislav Šešelj, mora biti tretiran u skladu sa zakonima ove zemlje - otkriva naš izvor. Prema ovom izvoru, bliskom Vladi Srbije, Bramerc nije nastupao arogantno i sa strpljenjem je saslušao Vučićeve argumente. On je i sam veoma bio nezadovoljan odlukom Žalbenog veća da zahtev za Šešeljevo izručenje tempira baš za trenutak njegove posete. - Bramerc je bio šokiran kada je saznao za odluku u kojoj je dan njegove posete Srbiji označen kao dan odluke za povratak Šešelja. To nije krio ni pred svojim sagovornicima u Beogradu, što govori da je svestan da je Haški tribunal i njemu želeo da napravi cirkus u Beogradu - otkriva naš sagovornik. Umesto da razgovara o redovnom izveštaju o saradnji Srbije s Haškim tribunalom, koji početkom juna predstavlja u Savetu bezbednosti UN, Bramerc je tako na sastancima sa srpskim zvaničnicima juče morao da objašnjava i ovaj neočekivani potez Haga. - Naravno da je Šešelj bio tema svih razgovora. Vlada Srbije će po dobijanju ove odluke Žalbenog veća početi korespodenciju s Tribunalom u kojoj će tražiti objašnjenja u vezi sa Šešeljevim puštanjem na privremenu slobodu, pa traženjem da se on ipak vrati. U svemu tome krucijalna stvar će biti njegovo zdravstveno stanje zbog kojeg se uostalom i našao u Beogradu posle skoro 12 godina pritvora - objašnjava naš sagovornik. Šešelj: Neću hemoterapiju u Hagu Šešelj  kaže da ga uopšte ne interesuje šta vlast radi povodom najnovije odluke Haga. - O toj odluci sam obavešten i nemam nikakvu drugu informaciju. Spremam se za subotnji kongres SRS-a, nastavljam svoje redovne aktivnosti i nikakve haške smicalice me ne mogu pomeriti iz koloseka. Ako i pokrenu proceduru za moju isporuku, ja se neću braniti zbog svog zdravstvenog stanja, već zbog kršenja procedure suđenja u razumnom roku - poručuje Šešelj. On je potvrdio da je započeo hemoterapiju i da tu terapiju neće primati ukoliko se vrati u Hag.
Pročitajte još: Nikola Šešelj uputio zastrašujuću poruku Seržu Bramercu! (VIDEO)Mihajlović: Vreme je da razvijamo odnose sa Tiranom
- Završio sam sa hemoterapijama u Hagu. Tamo ih sigurno neću primati - naglašava Šešelj. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA