Najnovije

Obradović: Građani u Dverima vide novu političku opciju

BEOGRAD - Povodom rezultata najnovijeg istraživanja rejtinga Stratedžik marketinga po kome je desnica u Srbiji u usponu, a Dveri očitane na 6,6% u koaliciji sa DSS, sajt Dveri je preneo izjavu jednog od lidera ovog pokreta, Boška Obradovića, koji kaže da "građani u Pokretu Dveri vide jedinu novu političku opciju na srpskoj političkoj sceni".
Boško Obradović (Foto: JuTjub)

Boško Obradović (Foto: JuTjub)

Ovde nije u pitanju uspon desnice, već rast Nove srpske opozicije oličene u Pokretu Dveri i drugim patriotskim političkim opcijama. Glavni razlog tome je što u Skupštini Srbije nema istinske opozicije i što alternativa Vučićevoj vlasti sigurno ne može biti Pajtić i Demokratska stranka. Građani traže nova lica, nove ideje i novu energiju, a u Pokretu Dveri vide jedinu novu političku opciju na srpskoj političkoj sceni, kaže Boško Obradović iz Dveri. Dveri do sada nisu bile na vlasti, nemaju afere iza sebe, nisu bili članovi postojećih već viđenih stranaka u poslednjih 25 godina, nisu kupili diplome. Pritom, Dveri donose novi ekonomski model - ekonomski patriotizam, koji predlaže raskid sa dosadašnjom ekonomskom politikom zavisnosti od EU i brigu isključivo o domaćem ekonomskom interesu. To znači veće ulaganje u domaće bankarstvo, privredu i poljoprivredu, a strane banke i strani investitori da idu u drugi plan, objašnjava čelnik Dveri. To je glavna tema u Srbiji u narednih nekoliko godina, a Dveri su jedine koje su dovele u pitanje pogubni ekonomski model dužničkog ropstva prema MMF-u i rasprodaje svih naših prirodnih i privrednih bogatstava koja traje od 5. oktobra 2000. Zato očekujem još veći rast Dveri i patriotskih političkih opcija koje se zalažu za ekonomski patriotizam u narednom periodu, kaže Obradović.
Pročitajte još:KRAH SRPSKE DIPLOMATIJE: Rumunija najavila priznanje Kosova!?Vučić u Tirani: Za nas je Kosovo naše, a za Albaniju nezavisna država!
Prosto nije normalno da u Skupštini Srbije nema niti jednog narodnog poslanika koji je protiv ulaska Srbije u EU i NATO, koji je protiv Briselskog sporazuma i koji se zalaže za okretanje ka Rusiji kao strateškom partneru broj 1. To će se promeniti već na sledećim izborima, koji uopšte nisu tako daleko koliko se mnogima čini, zaključuje Obradović. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA