Najnovije

Popović: Najbrojniji turisti u Srbiji su Rusi i tu je ogroman potencijal!

BEOGRAD - „Ruski turisti su prošle godine u Srbiji ostvarili 154 hiljade noćenja čime su postali najbrojniji strani turisti koji su tokom 2014. godine posetili Srbiju“, istakao je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije (SNP), posle sastanka sa predstavnicima Saveza turističke privrede Rusije u Moskvi.
Nenad Popović (Foto: SNP)

Nenad Popović (Foto: SNP)

Popović je naveo da je broj noćenja ruskih turista u 2014. godini porastao 27 procenata u odnosu na 2013. godinu. „U poslednjih sedam godina broj ruskih turista u Srbiji porastao je za čak 150 odsto“ istakao je Popović i dodao da to govori o ogromnom potencijalu saradnje Srbije i Rusije u oblasti turizma. „To je ohrabrujuća činjenica za našu turističku industriju, ali i za sve druge delatnosti koje se na nju naslanjaju, jer je poznato da ruski turisti u vanpansionskoj potrošnji potroše najviše novca od svih drugih turista iz Evrope“, rekao je Popović. Predsednik SNP je ukazao da zbog sankcija koje su Crna Gora i Hrvatska uvele Rusiji, Srbija ove godine ima šansu da privuče rekordan broj ruskih turista u svoje turističke centre. „Ruski turisti su posebno zainteresovani za planinski, banjski, verski i sportski turizam, kao i za posete velikim turističkim centrima kao što su Beograd, Novi Sad i Niš“, naveo je Popović. On je kao posebnu šansu za privlačenje turista iz Rusije istakao razvoj kongresnog turizma.
Pročitajte još:Vukadinović: DSS, Dveri i SRS nisu „ekstremna desnica“Šešelj hteo da kazni Šarovića!NOVI INCIDENT IZMEĐU VUČIĆA I RAME: Rama „traži“ Preševo!
„Prošlogodišnji rezulati ukazuju da Srbija treba da se okrene u većoj meri Rusiji kada je u pitanju promocija njenih turističkih potencijala. Uz pravilan i sistemski pristup saradnji sa ruskim turističkim savezima i turoperaterima, Srbija ima šansu da u sledećih pet godina udvostruči broj ruskih turista koji posećuju Srbiju“, zaključio je Popović. Savez turističke privrede Rusije predstavlja najbrojniju turističku organizaciju u Rusiji koja okuplja preko 2.500 turoperatera i agencija. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA