Najnovije

Sankcije protiv Rusije bez rezultata

Sankcije protiv Rusije ne daju željene rezultate Zapadu, rekao je juče zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
Moskva (Foto: pixabay.com)

Moskva (Foto: pixabay.com)

„Sankcije su postale jedna od primarnih opcija — Amerikanci ih koriste u svakoj prilici, ne samo protiv Rusije“, rekao je on novinarima, dodajući da Sjedinjene Američke Države zanemaruju isplativost takvih restriktivnih mera. Sjedinjene Države, Evropska unija i neke druge zapadne zemlje nametnule su ekonomske sankcije Rusiji zbog njene navodne umešanosti u sukobe u Ukrajini, u cilju da pritisnu Moskvu da promeni svoj politički stav. Moskva je u više navrata negirala optužbe o umešanosti, ističući da je uvek bila za mirno rešenje situacije. SAD su uvele sankcije i Iranu zbog sumnje da Teheran razvija nuklearno oružje, ali i Severnoj Koreji zbog testiranja raketa. Američka administracija je u martu sankcionisala i nekoliko venecuelanskih funkcionera zbog navodnih kršenja ljudskih prava, zabranivši im da posluju sa američkim kompanijama.
Pročitajte još:Rusi i Kinezi zajedno osvajaju MesecRUSKE AGENCIJE NUDE NEZABORAVNO VENČANJE: Na svadbu u oklopnom transporteru!...
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA