Najnovije

Evo šta je zadatak srpskih vojnika na NATO vežbi usmerenoj protiv Rusije?

Vest da srpska vojska učestvuje na vojnoj vežbi NATO "Zajedničko rešenje 4" čiji je cilj utvrđivanje odbrane baltičkih zemalja, poput Letonije, Estonije, Litvanije i Poljske  izazvalo je različite reakcije u Srbiji. Ove vežbe koje traju do 6. juna mnogi karakterišu kao vojne vežbe NATO-a protiv Rusije, a zanimljivo je da je Makedonija odbila učešće u njima o čemu više možete pročitati OVDE.
Da li će glumeti Ruse (Foto: Ministarstvo odbrane)

Da li će glumeti Ruse (Foto: Ministarstvo odbrane)

Osim brojnih negativnih reakcija na internetu zbog učešća Srbije u vežbi usmerenoj protiv Rusije bilo je i šaljivih komentara na angažman srpskih vojnika u ovoj akciji NATO. - Pa naša vojska , vojske Crne Gore i Moldavije će tamo na toj vježbi glumiti vojsku Rusije…Slično su pre nekoliko godina pripadnici OS BiH u Nemačkoj glumili Talibane - napisao je u komentaru jedan od čitalaca Pravde koji se potpisao kao Miloš. Da li će naši vojnici glumeti ruske agresore ili će junački braniti Baltik od Putina uskoro ćemo saznati. Na vojnim vežbama koje će se održati na poligonu SAD u Hohenfelsu u Nemačkoj, održaće se najveće vojne vežbe ove godine a u njima će učestvovati preko 4.700 vojnika i 13 zemalja članica NATO, među kojima Albanija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Italija, Letonija, Rumunija i Slovenija. U vežbama će učestvovati i tri zemlje partneri NATO-a, Moldavija, Crna Gora i Srbija.
Pročitajte još:ZEMLJE SA NAJVEĆIM RIZIKOM OD TERORIZMA: Pogledajte gde su Srbija i zemlje regiona! (MAPA)The New York Times: Katolička crkva na korak do priznavanja gej brakova
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA