Najnovije

Jahjaga i Mustafa znali za Kumanovo?

PRIŠTINA - Izvor iz Kosovske obaveštajne agencije tvrde da su tzv. predsednica Kosova Atifete Jahjaga i tzv. premijer Isa Mustafa bili obavešteni o mogućnosti incidenta u Kumanovu, piše danas prištinski dnevnik Koha.
Jahjaga (Foto: JuTJub)

Jahjaga (Foto: JuTJub)

Ti izvori su rekli da je agencija presrela razgovore grupe građana Kosova i Makedonije koji su bili sakriveni u pet kuća povezanih tunelima u Kumanovu, iz kojih se vidi da su oni hteli da ožive albansku Nacionalnu oslobodilačku vojsku. Koha piše da je 70 odsto stanovništva evakuisano u noći kada su počele borbe i dodaje da je samo četvoro osumnjičenih znalo da je to urađeno prema ranijem dogovorenom scenariju. Plan vođa je bio da neke pripadnike grupe pozovu u Kumanovo na sastanaka štaba i da ih onda predaju policiji, ali su oni otvorili vatru na policajce i situacija se otrgla kontroli, piše Koha. Dnevnik Zeri piše da je odbor za unutrašnje poslove i bezbednost Skupštine Kosova pozvao tzv. premijera Mustafu da podnese izveštaj o saznanjima koje je imao o incidentu u Kumanovu.
Pročitajte još:ZEMLJE SA NAJVEĆIM RIZIKOM OD TERORIZMA: Pogledajte gde su Srbija i zemlje regiona! (MAPA)Tito je sahranjen u Beogradu kao pripadnik tajnog vatikanskog društva Piligrinskih fratara
Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA