Najnovije

Pajtić: Iza teze o rušenju stoje naprednjaci

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić odbacio je danas spekulacije da bi dokument na kojem radi funkcioner te stranke Borislav Stefanović mogao da bude povod za nove turbulencije u stranci, navodeći da iza teze o rušenju DS stoje naprednjaci.
Bojan Pajtić sa najbližim saradnicima (Foto: DS Foto servis)

Bojan Pajtić sa najbližim saradnicima (Foto: DS Foto servis)

U intervjuu za "Nedeljnik" Pajtić poručuje da apsolutno ne doživlja program Stefanovića kao udar na njegovu lidersku poziciju, uz napomenu da teza o rušenju dolazi iz SNS, čija vladajuća koalicija rapidno gubi poverenje građana. "Ništa drugo se i ne može očekivati od stranke u kojoj nema ni trunke rasprave o bilo čemu, a svakog ko ima različite stavove smatraju neprijateljem, a ne protivnikom. Predlozi koje iznosi Stefanović samo su deo mnogobrojnih napora stručnjaka i timova unutar stranke da se građanima ponude što bolja rešenja za krizu koja im otežava život", ističe lider DS. Pajtić kaže da u ovom trenutku i drugi funkcioneri te stranke, poput Dragoljuba Mićunovića, Branimira Kuzmanovića i Balše Božovića, pripremaju programske predloge, kao i da Vlada u senci ima svoje programske osnove, te da će postojanje većeg broja predloga omogućiti da se iskristališe politika demokrata uoči lokalnih izbora. "To što se SNS-u u strahu od pada njihovog rejtinga pričinjavaju političke podele u DS, samo je otvorena rasprava o ključnim problemima ovog društva. U SNS se rasprava nije vodila čak ni o platformi o Kosovu, pa Nikolić (Tomislav, predsednik Srbije) poštom šalje Vladi tako važan strateški dokument. To svakog odgovornog čoveka može samo da plaši", rekao je Pajtić. Veruje da će u dokumentu na kome rade Stefanović i Jovo Bakić biti korisnih ideja za DS, uz napomenu da je veliki broj navedenih ideja već deo programa stranke ili deo programskih osnova Vlade u senci. Kako je naveo, DS je institucija demokratskog društva u Srbiji i kao takva uvek je bila otvorena za raspravu i unutrašnji, demokratski dogovor oko politike koju će ponuditi građanima. "Stefanović je izuzetan potpredsednik i šef poslaničkog kluba i uvek će imati mesto u DS. Verujem da on slično razmišlja. Siriza nije uspela ni u Grčkoj, a kamoli u Srbiji", rekao je Pajtić. Upitan za predlog Stefanovića da stranka prizna pogrešnu politiku pomoći u pravljenju SNS i lažnog mirenja sa socijalistima, Pajtić je rekao da je svako ko je bio na mitingu DS u Beogradu čuo da je rekao da je DS kriva za to što su naprednjaci na vlasti. "Kada je reč o pravljenju SNS, stranka nikada nije imala veze sa tim. Nikada Predsedništvo, Glavni odbor, Izvršni odbor nisu doneli odluku o pravljenju SNS. To je bio Tadićev lični projekat. On je tada bio predsednik DS, pa možda može da se govori o objektivnoj odgovornosti cele stranke za ono što je, mimo znanja organizacije, činio njen predsednik. Danas je, međutim, on predsednik druge stranke", rekao je Pajtić.
Pročitajte još:Evo ko i koliko plaća Natašu Kandić, Sonju Biserko, Žene u Crnom, B92, CESID, Peščanik, E-novine…ZEMLJE SA NAJVEĆIM RIZIKOM OD TERORIZMA: Pogledajte gde su Srbija i zemlje regiona! (MAPA)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA