Najnovije

VELIKI PREOKRET: Vučić okreće leđa Rusiji - podržava američki gasovodni projekat!?

TIRANA - Aleksandar Vučić, premijer Srbije, najavio je da će Srbija podržati izgradnju gasovoda kojim bi se gas u Evropu dostavljao iz Azerbejdžana, piše Asošiejted pres, te istakao da je to "važno za Srbiju i njene američke prijatelje".
Vučić u Tirani (Foto: botasot.info)

Vučić u Tirani (Foto: botasot.info)

"Srbija je spremna da podrži izgradnju novog gasovoda." - rekao je Vučić, prenosi agencija Asošiejted pres i navodi da je Vašington pozvao evropske zemlje da podrže njihov projekat azerbejdžanskog gasovoda umesto "Turskog toka" čiji je inicijator Rusija. Strani mediji tumače Vučićevu izjavu kao veliki preokret u politici prema Rusiji i "okretanje američkim prijateljima". Premijer Srbije je izjavio da će prihvatiti američki poziv da smanji zavisnost od ruskog gasa. "Spremni smo da prihvatimo poziv iz Vašingtona da umanjimo zavisnost od ruskog gasa." - prenose strani mediji reči srpskog premijera. "Na polju energetske bezbednosti, mi smo spremni da napravimo promene na polju snabdevanja gasom, što je veoma važno i za Srbiju i za naše američke prijatelje." - rekao je Vučić u intervjuu za Asošiejted pres.
Pročitajte još:Ponta: Rumunija neće priznati Kosovo – nisam to rekao!Vučić u Tirani: Dosta nam je seminara, dajte nam novac!
Kako piše italijanska agencija ANSA, Zapad optužuje Rusiju da koristi gas kao instrument uticaja na evropske zemlje i ovakav politički potez Srbije je velika promena u politici zvaničnog Beograda prema svom tradicionalnom savezniku. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA