Najnovije

Vučić: Tači ne zna šta je genocid

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da Srbija priprema odgovor na najavu kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija da će Priština uskoro pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid, ali i dodao da ne razume takvu izjavu i da ona nije utemeljena na činjenicama.
Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić (Foto: JuTjub)

„Moram da priznam da to ne razumem. Ja sve naše sagovornike i u Briselu i svuda, kao što znate, poštujem, nijednog se ne plašim, ali gospodin Tači nije baš pravnik i on se baš ne razume u to šta je genocid“, kazao je Vučić u Tirani, gde boravi u dvodnevnoj poseti. Srpski premijer smatra da je to način da se skrene priča sa formiranja specijalnog suda o čemu bi odluka trebalo da se donese sutra ili prekosutra. „Pa hajde onda da pričamo o nečem što nikakve veze sa činjenicama nema“, kazao je Vučić.
Pročitajte još:Pajtić: Iza teze o rušenju stoje naprednjaciJahjaga i Mustafa znali za Kumanovo?
Na pitanje da li tu izjavu shvata ozbiljno, Vučić je kazao da on sve shvata veoma ozbiljno. „I mi pripremamo naš odgovor, ali ovo nije dovoljno odgovorno da bih suviše ozbiljno uzimao u razmatranje“, poručio je Vučić. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA