Najnovije

Dačić: Ne verujem da će poglavlja biti otvorena u junu

BEOGRAD - Vicepremijer i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da nije realno da se pregovaračka poglavlja otvore u junu, ali da o tome postoji konsenzus svih u Evropskoj uniji, sem Nemačke.
Ivica Dačić (Foto: OEBS)

Ivica Dačić (Foto: OEBS)

Nemačka je, dodao je on, najvažnija za donošenje te odluke i trenutno se radi na tome da se stvari konkretizuju i vidi šta je to dovoljno da se donese pozitivna odluka. "Razgovaramo sa nemačkim zvaničnicima, kancelarka Angela Merkel bi trebalo ponovo da dođe u Srbiju i nadam se da su svi shvatili da bi bilo veoma korisno da se otvore poglavlja", rekao je Dačić za Večernje novosti. On je dodao i da se traži tačna mapa puta od visoke predsetavnice EU za spoljnu politku i bezbednost federike Mogerini, koja mu zaa sada ništa nije odgovorila, možda zato što "još nije ušla u celu materiju i spoznaju gde se u stvari odluke donose". Dačić je odgovarao i na pitanja u vezi ostanka SPS u vladi. On je uveren da će i dalje biti deo vlade, ukoliko koalicioni partneri budu smatrali da treba nastaviti saradnju, a na pitanje kako vidi to što je lider SDS Boris Tadić najčešće pominjan kao njegov naslednik u vladi odgovorio je - sve je moguće. "Ipak, smatram da Srbija ne zaslužuje takav horor", dodao je Dačić. On je za kraj rekao da nije pristalica vanrednih izbora i da ne vidi šta bi oni u ovom trenutku promenili.
Pročitajte još:Vučić:O priznanju Kosova se priča samo u Beogradu i PrištiniŠešeljev smeh na TV Pink koji ne želite da propustite (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA