Najnovije

NOVI SKANDAL U AMERICI: Policajci u Čikagu ulovili "rogatog crnca"

Sud u Ilinojisu objavio je sliku koju su napravila dva policajca iz Čikada, na kojoj poziraju kao lovci sa puškama i trofejem, na slici se nalazio uhapšeni afroamerikanac kojem su za potrebe slikanja stavili rogove, prenosi Čikago Tribun.
Trofej (Foto:ČikagoTribun)

Trofej (Foto:ČikagoTribun)

Vest se pojavila u trenutku kada uveliko traju protesti na ulicama SAD zbog tretmana policije prema manjinskim grupama, koji su otpočeli nakon smrti afroameričkih civila brutalno ubijenih od strane policije u Fergunsonu, Mizuriju i NJu Jorku. Policijska uprava Čikaga otpustila je u oktobru bivšeg detektiva Timotija MekDermota koji se nalazio na slici objavljnjnoj u ovim novinama. MekDermot je podneo tužbu protiv policije i zatražio da bude vraćen na dužnost, on je zatražio da se slika do kraja postupka ne objavljuje, ali je sud u Ilinojisu uprkos zahtevu Timotija i njegovih advokata dozvolio novinama objavljivanje slike. MekDermot je napravio sliku sa kolegom DŽeremom Finiganom, koji je u međuvremenu osuđen na 12 godina zatvora zbog provale i pljačke, kao i delovanje u grupi policajaca koja je naručila ubistvo svog kolege koji je sarađivao sa istražiteljima u slučaju korupcije ovog odeljenja. Identitet afroamerikanca na slici i razlozi zbog kojih se ovaj događaj odvio nisu poznati javnosti. MekDermot je opisao događaj u kome je učestvovao kao grešku koju je kao mlad napravio pokušavajući da impresionira kolege i uklopi se u novom okruženju. Prema zvaničnicima policije koji su podneli prijavu protiv MekDermota i Finigana, slika nastala je pre više od deset godina, između 1999 i 2003.,  prenosi Čikago Tribun. MekDermot je kažnjen uprkos tome što mu je očuh visoki funkcioner policije, zbog narušavanja ugleda policije, nepoštovanja i maltretiranja lica na dužnosti, kao i neosnovanog i nezakonitog korišćenje oružja.
Pročitajte još:ODBRANA ŠARIĆEVACA: Iskazi svedoka saradnika za trećerazredni holivudski filmDA LI ĆE SE IZVUĆI? Tijanin ubica se nada robiji od 20 godina!Moskva ne želi da radi „iza leđa“ Pjongjangu
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA