Najnovije

Rusija razmatra uvođenje nove valute u zemljama Evroazijskog ekonomskog saveza

BURABAJ – Rusija je spremna da razmotri mogućnost stvaranja valutne unije sa ostalim zemljama Evroazijskog ekonomskog saveza (EAES), rekao je danas ruski premijer Dmi
Dimitrij Medvedev (Foto: gov.ru)

Dimitrij Medvedev (Foto: gov.ru)

Medvedev predvodi rusku delegaciju na zasedanju Evroazijskog međuvladinog saveta, koje se održava u Kazahstanu u proširenom sastavu, prenela je agencija Ria novosti. EAES i Vijetnam potpisale su danas Sporazum o zoni slobodne trgovine. To je prvi međunarodni dokument o zoni slobodne trgovine između EAES (koji čine Rusija, Belorusija, Kazahstan i Jermenija, a pri kraju je procedura o priključenju Kirgizije) i treće zemlje. Ruski premijer Medvedev je u susretu s vijetnamskim premijerom Nguen Tan Zungom izrazio uverenje da će realizacija dokument doprineti razvoju dve zemlje i jačanju njihovih odnosa.
Pročitajte još:U Sankt Petersburgu uhvaćen agent PentagonaKREĆU NA KINU: Amerikanci drastično proširuju flotu; 60% brodova ide u Pacifik!
Primena dokumenta omogućiće da se robna razmena između zemalja EAES i Vijetnama sa sadašnjih četiri milijarde dolara poveća na osam do 10 milijardi dolara do 2020. godine, pri čemu će udeo Rusije biti oko 80 odsto.
 Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA