Najnovije

Vatikanska banka je čudo ekonomije

VATIKAN - Institut za religijska pitanja, koji je imao niz afera pranja novca i neplaćanja poreza, objavio je pristiglu dobit od 69,4 miliona evra u 2014. godini, 24 puta više nego u 2013-oj godini.
Vatikan (Foto: Pixabay)

Vatikan (Foto: Pixabay)

Neto dobit u toku 2014. godine, sa 2,9 miliona, porasla na 69,3 miliona evra zbog boljeg finansijskog upravljanja.Glavno finansijsko telo Vatikana koji sprovodi sveobuhvatni program reformi najavilo je da  u 2014. beleži značajan rast neto profita, što je sa 2,9 miliona porastao na 69,3 miliona evra.Ovo povećanje uglavnom se tumači boljim finansijskim upravljanje i smanjenjem vanrednih troškova, navodi se u saopštenju Instituta za religijska pitanja (IOR), poznatijeg kao Vatikanska banka.Ova institucija, koja je u prošlosti bila umešan u velike skandale, već dugo je kritikovana da zatvara oči pred pranjem novca, posebno mafije.Mere za rehabilitaciju i transparentno poslovanje su pokrenute tokom pontifikata Benedikta 16-og  i intenzivirane pred dolazak pape Franje.Pored toga, italijansko pravosuđe istražuje neke sumnjive transakcije od Svete stolice a Italija je nedavno potpisala sporazum o sprečavanju utaje poreza.
Pročitaj još:Artemije izopšten iz Srpske pravoslavne crkve, prvi takav slučaj u istorijiKonačna dehristijanizacija Srbije
Izvor: Al DŽazira  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA