Najnovije

SNP nastavlja akciju "Ne sankcijama Rusiji"

KRALJEVO - Srpska narodna partija nastavlja akciju „Ne sankcijama Rusiji“ i širom Srbije prikuplja potpise građana protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, a napravljena je i velika akcija potpisivanja u Kraljevu, piše zvanični sajt ove stranke.
SNP u Kraljevu (Foto: Srpska narodna partija)

SNP u Kraljevu (Foto: Srpska narodna partija)

Povereništvo Srpske narodne partije u Kraljevu prikupilo je na „Trgu srpskih ratnika“ veliki broj potpisa Kraljevčana koji smatraju da Srbija ne sme da uvede sankcije Rusiji, stoji u saopštenju SNP-a. Dejan Pantić, predsednik Povereništva, istakao je u razgovoru sa sugrađanima da ukoliko se Srbija pridruži sankcijama Evropske unije, osim što okreće leđa Rusiji, njenom najvećem zaštitniku državnih i nacionalnih interesa, ona nanosi i nemerljivu štetu domaćoj ekonomiji. – Srbija nema ekonomski interes da uvede sankcije Rusiji. Rusija je naša najveća izvozna šansa jer zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini između naše dve zemlje gotovo sve što se proizvede u Srbiji može da bude izvezeno u Rusiju bez carina, rekao je Pantić, prenosi zvanični sajt ove stranke. - S druge strane, ovaj sporazum je i naša najveća šansa za privlačenje stranih investicija, pogotovo sada dok traje zabrana uvoza u Rusiju poljoprivrednih proizvoda iz Evropske unije. Proizvođači iz EU, danas više nego ikada pre, imaju interes da dođu u Srbiju kako bi odavde plasirali svoje proizvode na rusko tržište. Zašto bismo se na svoju ruku odrekli političke i ekonomske koristi koju imamo od saradnje sa Rusijom i okrenuli leđa najbližem prijatelju – upitao je Pantić.
Pročitajte još:Dodik odbrusio ambasadama: DŽabe šaljete saučešće Izerbegoviću napadnuti su SrbiOtpočeo novi napad na Donjeck (VIDEO)
Srpska narodna partija je pokrenula i veb sajt za kampanju "Ne sankcijama Rusiji" i građani mogu potisati ovu peticiju i onlajn putem na adresi www.nesankcijamarusiji.rs, navodi se u saopštenju SNP-a. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA