Najnovije

Dodik: Opozicija razbija Republiku Srpsku u saradnji sa Izetbegovićem

ROGATICA - Predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je u Rogatici da Savez za promene nema kapacitet za izbor nove vlade, a za takav eventualni zahtev mora biti konsultovan predsednik Srpske, koji je za taj proces nadležan po Ustavu.
Dodik (Foto: RTRS)

Dodik (Foto: RTRS)

„Republika Srpska funkcioniše, Vlada je stabilna, skupštinska većina je manifestovana… Realizujemo i planiramo kapitalne projekte, a opozicija vjerovatno želi da skrene pažnju sa onoga što čini u Sarajevu, gdje legalizuju politički projekat lidera SDA Bakira Izetbegovića u funckiji razbijanja, smanjenja značajaj i kapaciteta Republike Srpske“, rekao je Dodik novinarima. On kaže da se tu radi o „virtuelnim političkim stavovima“ i naglašava da je bitna samo Srpska i njena stabilnost. „NJihova stvarna politika jeste politika izdaje u Sarajevu“, ističe Dodik. Prema njegovim rečima, Savezu za promene, a posebno SDS-u, bolje bi bilo da se zamisle nad činjenicom zašto ih napuštaju članovi koji se nalaze na visokim pozicijama u toj koaliciji. Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić izrazio je nevericu da opozicija može javno da iznosi podatak o formiranju nove vlade, s obzirom da stranke pozicije koje čine skupštinsku većinu u Srpskoj nemaju nikakve informacije o tome. „Smatram da je većina koju imamo veoma stabilna, da je uspostavila vlast i izabrala Vladu Republike Srpske. To samo mogu biti spekulacije opozicije, koja pokušava da podgrijava atmosferu i unosi nestabilnost u javnost, ali od toga neće biti ništa“, naglasio je Đokić.
Pročitajte još:Vučić: Zakleo sam se!NATO INVESTICIJE: Vojska SAD u Afganistanu uvećala proizvodnju droge 50 puta
Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović rekla je novinarima da su najave opozicije o navodnoj promeni skupštinske većine u Republici Srpskoj neozbiljne. Ona je naglasila da vlast u Srpskoj ima većinu i radi na usvajanju strateških i reformskih dokumenata, za razliku od opozicije koja vodi neozbiljnu politiku. Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA