Najnovije

Nemačka provokacija SAD: Podugnuti spomenici Asanžu, Snoudenu i Meningu u centru Berlina

BERLIN- U samom centru Berlina - na Aleksanderplacu – pojavili su se spomenici Čelsiju (Bredliju) Meningu, DŽulijanu Asanžu i Edvardu Snoudenu. Trojki koja je dala najveći doprinos raskrinkavanju laži, manipulacija i zakulisnog delovanja Amerike.
Spomenik (Foto: Jutjub)

Spomenik (Foto: Jutjub)

NJihove bronzane figure – koje ih predstavljaju u prirodnoj veličini kako stoje na stolicama – uradio je italijanski vajar Davide Dormino. On je Meninga, Asanža i Snoudena nazvao „herojima našeg doba” koji su zbog svoje borbe za istinu „lišeni slobode, svaki na svoj način”. Pri tom je dodao: „Već sam pogled na tu trojicu je podsećanje na to koliko je važno znati istinu i imati smelosti da se zna istina”. Dormino je svoju skulptorsku kompoziciju nazvao „Imate li nešto da kažete?” Mening je zbog okumenata predatih Vikiliksu osuđen (osuđena) na 35 godina zatvora pod optužbom za špijunažu.
Pročitajte još:Kako je Putin nadmudrio ObamuKOME SMETA 9. MAJ: Kome smeta patriotizam pobede?
Asanžu je pripisano silovanje i u Švedskoj, pa se – s razlogom strahujući da će ga Stokholm izručiti SAD – krije u ambasadi Ekvadora u Londonu. Snouden , koji je razotkrio globalne razmere američke elektronske špijunaže,  dobio je politički azil u Rusiji. Izvor: Fakti.org  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA