Najnovije

Iznenađenje u Madridu: Kirjos izbacio Federera, Ana izgubila od Suarez-Navaro

MADRID - Švajcarac Rodžer Federer ispao je sa Mastersa u Madridu u drugom kolu porazom od Nika Kirjosa posle tri taj brejka 7:6, 6:7, 6:7.
Rodžer Federer (Foto: twitter.com/mutuamadridopen)

Rodžer Federer (Foto: twitter.com/mutuamadridopen)

Kirjos je u dramatičnom meču spasao dve meč lopte, dok je drugi reket sveta pet puta uspevao da ostane u susretu. Australijanac će u narednom kolu igrati sa DŽonom Iznerom koji je bio bolji od Tomasa Belučija sa 2:1. I jedan i drugi odlično su servirali, Krijos je imao čak 22 asa, naspram 17 koliko je imao Švajcarac. Kirjos je napravio brejk na startu meča koji je sačuvao sve do 5:4 kada je servirao za prvi set. Međutim, on je ispustio 40:0, pa je Federer izborio taj brejk koji je lako dobio sa 7:1 posle 43 minuta igre. U drugom setu obrnuta situacija, Kirjos gubi servis na početku drugog seta, ali ga vraća dva gema kasnije. I ovaj set bio je ujednačen i neizvestan, pa se odlazi u taj brejk koji ovoga puta dobija Australijanac sa 7:5. U odlučujućem setu nije bilo brejkova, ali je u taj brejku viđena prava drama. Federer je dva puta imao meč loptu, a pet puta je uspevao da se "iščupa" i ostane u meču, ali mu to šesti put nije pošlo za rukom, pa je Kirjos zabeležio veliku pobedu, drugi put u karijeri izbacivši tenisera iz top 10.

Ana bez snage

Srpska teniserka je odigrala solidno, ali je bolja od nje u tri seta bila Karla Suares-Navaro sa 7:5, 1:6, 6:4. Ivanovićeva je suviše lako gubila servis, ali je uspela da se vrati u igru iako je rivalka servirala za meč na 5:3. Međutim, nije imala snage za preokret posle dva sata borbe. Suares-Navaro će u četvrtfinalu igrati protiv prve nositeljke Serene Vilijams, koja je posle tročasovnog maratona savladala Viktoriju Azarenku. Ivanovićeva je od starta meča imala problema sa servisom, rivalka je stigla do brejka već u trećem gemu, Srpkinja je uzvratla za 3:3, potom su obe teniserke još po jednom gubile svoj servis, da bi Španjolka prelomila set trećom brejkom u 11. gemu. U drugom setu Ivanovićeva je došla do svog ritma, pronašla je rešenje za servis ne dozvolivši ovaj put rivalki nijednu šansu za brejk, dok je s druge strane koristila prostor koji je dobijala od Suares-Navaro te sa dva brejka eksresno stigala do izjednačenja u setovima. Treći set bio je preslikani prvi, uz još lošiji servis obe teniserke, opet je Ivanovićeva pra gubila svoj, ali ju je Španjolka "pratila" pa je viđeno pet brejk gemova u nizu. Suares-Navaro je konačno u sedmom odbranila svoj servis i povela 5:2, pa je izgledalo da je rešila meč. Međutim, Ivanovićeva se nije predala, uspeva da uzvrati još jednim ribrejkom i dolazi do šanse za izjednačenje, ali opet ne uspeva da vrati servis na nivo iz drugog seta, te Španjolka odnosi pobedu posle više od dva sata borbe.
Pročitajte još:
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA