Najnovije

BRISEL ĆE PROVRIŠTATI: Cipras za Turski tok dobija novac od Kremlja!

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin, potvrdio je grčkom premijeru, Aleksisu Ciprasu, u telefonskom razgovoru, da je Rusija spremna da finansira grčke kompanije koje učestvuju u izgradnji Turskog toka, prenela je agencija RIA Novosti.
Cipras kod Putina (Foto: kremlin.ru)

Cipras kod Putina (Foto: kremlin.ru)

Kako je saopštio Putinov kabinet, navodi se u tekstu RIA Novosti, Putin i Cipras su razmotrili energetsku saradnju u celini, infrastrukturne planove i projekte, kao i posebno projekat Turski tok. Opšte je poznato da lideri EU žele na svaki način da sabotiraju dalje širenje ruskog energetskog uticaja u Evropi, pa kao što su sabotirali Južni tok, tako sada pokušavaju i Turski tok. Nedavno je Evropska komisija proglasila Gazprom monopolističkom kompanijom u Evropi, optužujući ih da su sprečavali konkurenciju i kršili tržišna pravila. Zbog važećih sankcija EU protiv Rusije, kojima se priključila i Grčka, Cipras bi mogao da se nađe na udaru evropskih lidera, ali i EU zakona, zbog otpočinjanja nove saradnje sa Rusijom. Putin je već ranije rekao da će razmotriti ukidanje ruskih sankcija prema Grčkoj sa ciljem da im omogući izvoz voća na rusko tržište, ističući da su svesni da je Grčka bila primorana da se priključi sankcijama protiv Rusije. Grčkoj bi plasman voća na tržište Rusije mnogo značio za pokretanje grčke privrede koja je u veoma složenoj situaciji i užasnom stanju.
Pročitajte još:Predsedništvo LNR pozvalo Obamu na paradu 9. majaVulin: Međunarodni poredak je srušen na nebu iznad Srbije
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA