Najnovije

Ukinuta presuda vladiki Vraniškovskom

MAKEDONIJA - Vrhovni sud Makdonije u celosti ukinuo prvostepenu i drugostepenu presudu episkopu SPC Jovanu Vraniškovskom, javlja tamošnji portal "Plusinfo".
Vladika Jovan Vraniškovski (Foto: JuTjub)

Vladika Jovan Vraniškovski (Foto: JuTjub)

Sud je naložio da dokazi u procesu ponovo razmotre kako bi se eleminisale protivrečnosti i dalo jasno i sigurno opravdanje za krivično delo pranje novca za koje je Jovan Vraniškovski prethodno osuđen. Uslovna sloboda episkopu Jovanu Vraniškovskom po rešenju Krivičnog suda u Skoplju traje do 23. marta 2017. godine. Vraniškovski je osuđen 2013. na višegodišnju zatvorsku kaznu po optužbi kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve da je, dok je bio njen vladika, proneverio 250.000 evra. Episkop Jovan je bio vladika MPC, ali je 2004. godine stupio u kanonsko jedinstvo sa SPC i predvodi Srpsku crkvu u Makedoniji.
Pročitajte još:Vulin: Međunarodni poredak je srušen na nebu iznad SrbijeBRISEL ĆE PROVRIŠTATI: Cipras za Turski tok dobija novac od Kremlja!
Za oslobađanje episkopa SPC Jovana Vraniškovskog zauzela se krajem prošle godine Makedonska pravoslavna crkva, po čijoj je tužbi osuđen. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA